DOLAR 32,3296
EURO 35,0452
ALTIN 2280,822
BIST 8995,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Gayrimenkul piyasası sıçramaya hazır

    Gayrimenkul piyasası sıçramaya hazır
    25.06.2018
    A+
    A-

    Türkiye genelinde Ocak – Mayıs döneminde yapılan toplam satış rakamları 1.000.310 sayısına ulaştı. Sadece konut satışları 2018 Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %2,7 oranında  artarak 119.655 olmuştu.

    Konuya ilişkinde değerlendirmelerde bulunan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “18 Nisan’daki seçim kararı sonrasında gayrimenkul piyasalarında bazı yatırımcılar ve projeler bekleme kararına girmişti. Yabancı yatırımcılarımız açısından da benzer bir durum söz konusu olmuştu. Seçim belirsizliğinin netleşmesi artık gayrimenkul piyasasının daha da hareketleneceğini gösteriyor. Artık yatırımcılar ve mortgage sistemi ile konut alacaklar için piyasaların rahatladı” dedi.

    Bu Fırsat Bir Daha Ele Geçmez

    Altın Emlak Genel Müdürü “Gayrimenkul sektöründe şimdiye kadar olmayan birçok destek söz konusu. İndirimli konut kredilerinden, imar barışına, KDV ve tapu harcı indirimlerinden, yabancılara satıştaki kolaylıklara, projelerin uzun vadeli satış kampanyalarından, vatandaşlığa kadar birçok fırsat söz konusu. Yeni projelerde artacak olan inşaat maliyetleri nedeniyle konut alımı yapacak olan vatandaşlar hızlı hareket etmeli. Stoklar tükenmeden, fiyatlar yükselmeden harekete geçen kazanır” dedi.

    Bakanlıklarda Değişiyor

    Yeni sistemde Bakanlık sayısının da azaltılacağını belirten Özelmacıklı “Özellikle biz emlak işletmeleri için yönetmelik çıkaran Gümrük ve Ticaret bakanlığı kalkıyor ve Maliye, Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı’na bağlanıyor. Bunun yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da Şehircilik Bakanlığı oluyor. Artık yoğun olarak iş ve işlemlerimizi bu iki bakanlık belirleyecek” dedi.

    Mega Projelerde Devam Edecek

    Mega projelerin de seçim kararlarına etki ettiğini düşündüğünü belirten Altın Emlak Genel Müdürü “Millet Bahçeleri, Büyük İstanbul Tüneli, Çanakkale Köprüsü, 3. Havaalanı gibi birçok altyapı projesi seçimlerin netleşmesi sonrasında rahat da bir nefes almış oldu. Gayrimenkul sektöründe bu tür önemli projelerin devam etmesi ve sonuçlanabilecek olması yatırımcılar açısından sisleri ortadan kaldırdı” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.