DOLAR 32,5865
EURO 34,795
ALTIN 2512,086
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Gayrimenkul sektörüne KDV ve Tapu Harcı indirim dopingi!

    Gayrimenkul sektörüne KDV ve Tapu  Harcı indirim dopingi!
    02.11.2018
    A+
    A-

    Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı kararlar ile Mayıs ayında alınan KDV ve tapu harcı indirim uygulamasının yılsonuna kadar devam etmesi gayrimenkul sektöründe sevinçle karşılandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Erkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Erkanlı, “Kredi faizlerinin de yavaş yavaş gevşemeye başladığı böyle bir dönemde devletimiz tarafından alınan bu karar gayrimenkul sektöründe satışların ivme kazanması ve stokların eritilmesi açısından oldukça önemli.  Söz konusu adım geçen seneki konut satış adetlerini yakalamak hatta geçmek açısından son derece olumlu” diye konuştu.

    Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, düzenlenen Vergi Denetim Kurulu Strateji Değerlendirme Toplantısı’nda gayrimenkul sektöründe Mayıs ayında uygulanmaya başlanan KDV ve tapu harcı indirim uygulamasının uzatıldığını açıkladı. Bu kapsamda konut satışlarında tapu harçlarının yüzde 4’ten 3’e,  KDV oranının ise yüzde 18’den 8’e indirilmesine yönelik uygulamanın yılsonuna kadar devam edeceği belirtildi. Türkiye’de bir ilke imza atarak “Univa Öğrenci Evleri” ile gayrimenkul sektöründe yeni bir yatırım imkanının kapılarını aralayan Erkanlı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Erkanlı ise 200’den fazla alt sektöre katkı sağlayarak ekonominin lokomotif sektörü haline gelen gayrimenkul sektörüne yönelik alınan bu kararın son derece olumlu olduğunun altını çizerek, söz konusu adımla birlikte konut sektöründeki canlılığın ve dinamizmin süreceğini vurguladı.

    Sektöre ivme kazandıracak!

    Kurlarda yaşanan dalgalanmaya rağmen KDV ve tapu harcı indirim uygulaması sayesinde ilk 9 ayda 1 milyon konut sınırının aşıldığına dikkat çeken Erkanlı, “Kredi faizlerinin de yavaş yavaş gevşemeye başladığı böyle bir dönemde devletimiz tarafından alınan bu karar gayrimenkul sektöründe satışların ivme kazanması ve stokların eritilmesi açısından oldukça önemli. Söz konusu adım ile sektörün geçen seneki konut satış adetlerini yakalayacağına inanıyoruz” diye konuştu.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.