DOLAR 32,3153
EURO 35,1248
ALTIN 2302,061
BIST 9056,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Gayrimenkulde, küresel piyasalara açılma zamanı

    Gayrimenkulde, küresel piyasalara açılma zamanı

    Gayrimenkul sektörünün önde gelen firmaları İstanbul’da gerçekleştirilen İnşaat ve Konut Konferansı’nda buluştu. Konferansta “Türk Proje Geliştiricilerinin Yurt dışı Yatırımları” konulu bir konuşma yapan Cathay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Alper Tuğsuz, “Türkiye ekonomisinin lokomotiflerinden biri olan muazzam güçlü sektörümüzün verdiği güçle şirketlerimizi uluslararası piyasalara açmalı,  küresel bir vizyonla projeler geliştirmeliyiz” dedi.  

    Cathay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Alper Tuğsuz, İnşaat ve Konut Konferansı’nda gerçekleştirdiği konuşmada Türk proje geliştiricilerinin yurt dışı yatırımlarını ele alan bir konuşma yaptı. Türkiye gayrimenkul sektörünün uluslararası piyasalara açılacak bilgi birikime kavuştuğunu belirten Tuğsuz, “Türkiye ekonomisinin lokomotiflerinden sektörümüzün verdiği güçle, şirketlerimizi uluslararası piyasalara açmak ve küresel bir vizyonla projeler geliştirmek Cathay Group olarak temel hedeflerimiz arasında yer alıyor. Küresel tecrübelerden öğreneceğimiz çok şey var. Uluslararası yatırımcılar ve fonlarla ilişkilerimizi geliştirme fikri bizi şirketimiz ve ülkemiz adına heyecanlandırıyor” şeklinde konuştu.

    İstanbul gayrimenkul piyasası canlılığını koruyor

    İstanbul’un Londra, Paris, Berlin, New York ya da Şangay gibi yatırım için dünyanın en cazip kentlerinden biri olduğuna dikkat çeken Tuğsuz, “İstanbul’da gayrimenkul piyasasının bir hayli canlı olduğunu görüyoruz. Yabancıya satışları teşvik eden düzenlemeler de bu canlılığa katkı sağlıyor” dedi.

    İstanbul’da dünya ortalamasının üzerinde getiri var

    Tuğsuz şunları ekledi; “Bildiğiniz gibi 2017’de yabancı yatırımcıların konut ya da işyeri alımlarında KDV kaldırıldı. Ayrıca 1 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapan yabancılara Türk vatandaşlığı hakkı tanındı. Bu gelişmelerle hareketlenen gayrimenkul sektöründe gurbetçi vatandaşlarımızın KDV’den muaf tutulmaları da çok isabetli oldu. Kısacası, gayrimenkul sektörü gelişimini hız kesmeden sürdürüyor. Çünkü Türkiye’ye yatırım yapan yabancılar yatırımlarında dünya ortalamasının üzerinde getiri sağlayabiliyor.”

    150 milyon dolarlık yatırım getirdik

    2010’dan bu yana yaklaşık 150 milyon dolar civarında yabancı sermayeyi Türkiye’ye getirdiklerini hatırlatan Tuğsuz, “Yurt dışı yatırımcıları projelerimize ortak ederek Türkiye’ye döviz getiriyoruz. Bu avantajlarla ülkemize ciddi bir döviz girişi sağlamanın gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

     Yurt dışında gayrimenkul geliştireceğiz

    Gelecekte faaliyetleri Türkiye ile sınırlamayacaklarını aktaran Tuğsuz, “Bir fiziki sınırın içinde kalamayacak kadar tecrübe ve entelektüel sermaye biriktirmiş durumdayız. Yurt dışında da gayrimenkul geliştireceğiz. Üzerinde çalıştığımız birkaç projemiz var ve bu projelerde alışılagelmiş standartları aşmak, normları biraz zorlamak istiyoruz. Çünkü Cathay Group olarak değişimi öngörmenin en iyi yolunun onu yaratmak olduğuna inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

    Londra’da proje geliştiriyoruz

    Tuğsuz şöyle devam etti, “Geçtiğimiz yılın son çeyreğinde Londra’da Cathay International Investment adı altında bir şirket kurduk. Bu şirket için uzun zamandır İngiltere’deki yatırımcı ve geliştirici grouplarla proje bazında görüşmeler yapıyoruz. Hedefimiz 2018 yılında Londra’da 2 projeye başlamak.”

    Münih ve Frankfurt’la da ilgileniyoruz  

    “Yatırım odağımızın diğer tarafında ise inşaat sektörünün her yıl düzenli olarak büyüdüğü Almanya var” diyen Tuğsuz,  şu bilgileri verdi; “Almanya’nın yükselen iki yıldızı Münih ve Frankfurt ile yakından ilgileniyoruz.  Avrupa deyince pek çok firmanın gözü korkabilir ama aslında orada proje yaparken şöyle bir avantaj söz konusu: Avrupa’da oturmuş bir yapı var. Her şeyi ‘outsource’ edebiliyorsunuz. Bütün sistemi buradaki gibi kendiniz kurmanız gerekmiyor. Her şeyin bir bedeli, her konuda profesyonel bir şirket var. Projenin büyüklüğüne göre anlaşmalar yaparak ilerleyebiliyorsunuz.”

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.