DOLAR 32,5834
EURO 34,7967
ALTIN 2507,931
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Gayrimenkulün süper markası TOKİ

    Gayrimenkulün süper markası TOKİ
    10.12.2017
    A+
    A-

    Türkiye’nin Süper Marka Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Tüketici tercihleri doğrultusunda gayrimenkulde Türkiye’nin Süper Markası seçilen TOKİ, ödül alan tek Kamu İdaresi oldu.  

    Türkiye’nin süper markalarına ödülleri İstanbul Hilton’da düzenlenen törenle verildi. “Marka Olmak ve Efsaneleri” teması ile düzenlenen törende, bankacılıktan dijital ticarete, hızlı tüketimden, gıda endüstrisine, vatandaşların tercihleri ile Süper Marka seçilen 30 kuruluş yer aldı.

    TOKİ Başkanı M.Ergün TURAN, dünyada markaların küresel bir hareket içinde olduğunu, tüketiciler tarafından artı ve eksileriyle çok yakından izlendiğini belirterek, değişimin de aynı ölçüde farkedildiğini söyledi. Artık ulusal markaların en az uluslararası markalar kadar tüketici nezdinde güçlü olduğuna işaret eden Turan, TOKİ’nin üretim gücü ile Türkiye’nin her köşesinde gayrimenkul sektörünün ve vatandaşların hayatında ve gözlemi altında olduğunu vurguladı. Turan, 2014’te yenilenen ve büyük beğeni toplayan konut üretim çizgisinin, tüketicinin talepleri doğrultusunda daha da gelişeceğini, şehirlere ve insanlara değer katan yepyeni projelerin hayata geçileceğini ifade etti.

    TOKİ Süper Marka Ödülü’nü alan Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik törende, TOKİ’nin yenilenen konut üretim çizgisinin beğeni ile karşılık bulduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:

    “2014’ten bu yana kaliteden mimariye insanı odağa alan yeni bir çizgide üretim yapıyoruz. 3 ana disiplin olan;  yatay mimari yaklaşımla az katlı planda, mahalle konseptinde ve yöresel mimari unsurları barındıran 120 bin yeni konut projelendirildi. Bu değişim tüketici tarafından fark edildi ve büyük beğeni topladı.  TOKİ projeleri özellikle Anadolu kentlerimizde, ‘şehirlere değer katan projeler’ olarak anılıyor. Bu samimi çabayı ve değişimi gören vatandaşlarımızın teveccühü ile TOKİ gayrimenkulün Süper Markası seçildi.”

    TOKİ’yi Süper Marka olarak efsane yapan nedir sorusu üzerine Özçelik, şu yanıtı verdi:
    “TOKİ’nin yeni tipteki konut üretimleri şüphesiz büyük önem taşıyor ve beğeni gören de bu çizgidir. Bunun yanında, ülkemizin dört bir yanında, dar gelirli ve hiç evi olmayan, ekonomik gerçekliklerinde ev sahibi olması mümkün görünmeyen 800 bin aileyi devlet bütçesinden pay almadan konut sahibi yapabilmek, TOKİ’yi Süper Marka yaptı.”

    Superbrands 

    89 ülkede yaklaşık 25 yıldır bağımsız marka ölçümleme programı yürüten Superbrands International, dünyada markalaşma konusunda “bağımsız otorite” konumunda bulunuyor. Süpermarka seçiminde şirketin büyüklüğünün yanı sıra, teknolojisi, yatırımları, iş gücü kalitesi, yaratıcılığı, markalaşmaya yaptığı yatırım ve marka devamlılığı, sosyal sorumluluk projelerine katkısı, çevre duyarlılığı, etik değerlere uyma ve vergi sıralamasındaki yeri önem taşıyor.

    Nielsen Araştırma Şirketi tarafından yürütülen ve 2 yılda bir yapılan Süper Marka Türkiye araştırmasında, 4.986 marka arasından “Superbrands kriterlerine” göre aday olan 300 marka öne çıktı. Aday markalar, konusunda uzman jüri tarafından değerlendirildi ve 300 marka halk oylamasına kaldı. 300 marka için 18-56 yaş ve tüm SES (Sosyo- Ekonomik Statü) gruplarında 1.638 kişi ile yüz yüze görüşerek tüketici değerlendirmesini gerçekleştirdi. Çalışmalar sonunda 181 marka, 67 puan barajını aşarak faaliyet Türkiye’nin süper markalarından biri olmaya hak kazandı.

    Tüketici TOKİ’deki değişimi gördü

    Araştırmaya katılan gruplar toplamında yüzde 71.5 oran ile TOKİ “Süper Marka” olarak tercih edildi. Yaş grupları içinde; 18-30 Yaş Grubu Yüzde 72.4, 31-43 Yaş Grubu Yüzde 70.8, 44-56 Yaş Grubu Yüzde 69.6 oranıyla TOKİ’yi Süper Marka olarak tanımladı.

    2014 yılında yenilediği konut üretim çizgisiyle yeni bir markalaşma ve iletişim stratejisi yürüten TOKİ, yatay mimari yaklaşım, yerellik ve mahalle konsepti üzerine geliştirdiği mimari çözümlerin yanı sıra, vatandaşların ev sahibi olma hayalini gerçekleştirmeyi amaçlayan avantajlı kampanyaları ile tüketici nezdinde öne çıkıyor.

    Türkiye’nin Süper Markaları  
    Akbank, Arzum, Atasay, Atasun Optik, AXA Sigorta, Dalin, DenizBank, Doğtaş, GittiGidiyor, Karaca, Kelebek, Kiğılı, Kurukahveci Mehmet Efendi, NG Kütahya Seramik, Opet, Pegasus, Pınar, QNB Finansbank, Renault, Sahibinden.com, Sarelle, Selpak, Sinpaş, TAÇ, Tadım, TOKİ, Vileda, Yapı Kredi, Yataş, Yudum.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.