DOLAR 32,5254
EURO 34,9015
ALTIN 2439,594
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Gece gezileri bilgilendirmesi

    Gece gezileri bilgilendirmesi
    22.11.2018
    A+
    A-

    30 yıl önce başladığımız serüvende Adım Adım İstanbul® gezilerinin en büyüleyici olanlarından Süleymaniye Külliyesi ve Zeyrek Camisi gezileri, kış aylarında iki namaz vakti arasının yakınlaşması sebebiyle anlatımlarda kısıtlamalara gidilmemesi bahar ve yaz aylarında gerçekleştirilecektir.

    Adım Adım İstanbul®gezileri tam 30 yıl önce Köşe Bucak Haliç’le başladı. Geçtiğimiz 30 yılda bu ilk programımıza 200’ü aşkın özgün güzergâh ekledik. Gezilerimizin en büyüleyicileri arasında gece gezileri geliyor. Gezginlerimizin İstanbul’u gece keşfetme isteği ve İstanbul’un buna kusursuz karşılığı ile gece gezilerimiz birer klasik haline geldi.

    “Ayasofya’da Bir Gece”, “Kariye’de Bir Gece”, “Günbatımında Zeyrek Camisi” ve “Günbatımında Dünyayı Seyreden Külliye: Süleymaniye” ve “Haliç’in Günbatımında Tur’i Sina Manastırı ve Bulgar Kilisesi” olmak üzere beş ayrı gece gezisi ile sizleri İstanbul’un gecesi ayrı bir atmosferde olan mekânları ile buluşturuyoruz.

    Gerçekleştirdiğimiz, Günbatımında Dünyayı Seyreden Külliye: Süleymaniye ve Günbatımında Zeyrek Camisi gezilerimiz kış aylarında iki namaz vakti arasının yakınlaşma nedeniyle, bu büyüleyici mekânların anlatımlarında kısıtlamalara gidilmemesi adına gezilerimize bahar ve yaz aylarında devam edilecektir ama her zaman ön rezervasyonlarınızı bekleriz.

    Adım Adım İstanbul®gezilerinin 30. yıl anısına, 10-12-13 Kasım tarihinde kurucumuz ve Yönetim Kurulu Başkanımız Faruk Pekin ile sanat tarihi danışmanı Hayri Fehmi Yılmaz’ın özel olarak rehberliğini yaptığı klasikleşmiş gezilerimizden “Ayasofya’da Bir Gece”yi gezginler ile buluşturduk.

    Gezginlerimiz, bir diğer gece gezimiz olan, başınızı çevirdiğiniz her bir yönde, resme derinlik sağlayan arka planın, mozaik sanatı ve freskoları ile dünyadaki eşsiz örneklerine şahitlik edebildiğimiz, mimari motiflere verilen önemin altının çizildiği resimlerle kaplı Kariye’nin keşfedildiği gezimiz Kariye’de Bir Gece’yi ise 20 Kasım tarihinde gerçekleştirdiler.

    Yaşadığımız şehrin güzelliklerine gecenin büyüsü içinde tanık olmanın keyfini kış aylarında Ayasofya ve Kariye gezilerimiz ile yaşamaya devam edeceğiz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.