DOLAR 32,3233
EURO 35,1077
ALTIN 2303,152
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Geleceği şekillendiren teknolojiler Imagine Tomorrow’da

    Geleceği şekillendiren teknolojiler Imagine Tomorrow’da
    26.02.2019
    A+
    A-
    Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Avrasya Yükseköğretim Zirvesi (EURIE) kapsamında gerçekleştirilen “Imagine Tomorrow” kapsamında inovatif girişim projeleri hayata geçme olanağı bulacak.
    TÜBİTAK, TÜBİTAK MARTEK ve ASELSAN gibi kuruluşlarla birlikte üniversiteler, teknokentler ve kuluçka merkezlerinin de katılacağı Imagine Tomorrow’da girişimciler yapay zekadan otomasyona, tıbbi görüntüleme sistemlerinden savunma sanayii çözümlerine yönelik 50 inovatif girişimle katılacak. Bu sayede girişimciler projelerine yatırımcı ve tescil imkanı bulabilecek.
    Kendilerini Dünyaya Anlatacaklar
    Zirvenin ilk gününde gerçekleştirilecek açılış töreninin ardından ikinci gün ise seçilen 15 proje, EURIE sahnesinde projelerini tüm dünyadan gelen bilim insanlarına anlatma şansı bularak daha geniş kitlelere ulaşma olanağına sahip olacak. Etkinlik sonunda birçok girişimin patent, ofis, ayni ve nakdi destek ve mentörlük gibi ödüller verilecek.
    Paylaşım ve İnovasyon Zemini
    Konuyla ilgili konuşan İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Teknoloji Transfer ve Proje Yönetim Ofisi (TTPYO) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ali Kurt şunları söyledi: “Bu yıl ilki düzenlenecek olan Imagine Tomorrow Uluslararası İnovasyon ve Girişimcilik Etkinliği, girişimcilik ekosisteminin parçası olmayı hedefleyen erken aşama girişimler ve fikirlerin, önde gelen yatırım fonları, yükseköğretim kurumları ve şirketlerle bir araya geldiği bir iş fikri paylaşım ve inovasyon zemini olmak adına yola çıktı. Imagine Tomorrow 2019’un bir diğer şansı ise, dünyanın çeşitli coğrafyalarından yükseköğretim kurumlarının bir araya gelerek deneyim ve bilgilerini paylaştığı Avrasya Yükseköğretim Zirvesi (EURIE) çatısı altında gerçekleştirilecek olmasıdır. Reel sektör ile akademik çevrelerin arasında kurulacak olan köprülerle aradaki uzak mesafelerin aşılması açısından önem arz eden bu iş birliğinin ilerleyen dönemlerde daha etkin olması hedeflenmektedir” dedi.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.