DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Gelecekte bu sosyal medya ağlarını da kullanacağız

    Gelecekte bu sosyal medya  ağlarını da kullanacağız
    21.01.2019
    A+
    A-

    2018 yılında internet kullanıcısı sayısı 4 milyara ulaştı. Bu oran toplam dünya nüfusunun %53’lük dilimini oluşturuyor. Toplamda dünya nüfusunun %68’lik kısmı, diğer bir deyişle 5 milyarın üzerinde kullanıcı, bir veya birden fazla mobil cihaza ve akıllı telefona sahip. Sosyal medya kullanıcı sayısı istatistiklere 2018 yılında 3.2 milyar olarak yansıdı ve her geçen gün yeni bir sosyal medya ağı ile tanışıyoruz. Dijital Dönüşüm Danışmanı ve Me Consultancy kurucusu Murat Erdör, yükselişe geçen ve 5 yıl içerisinde hayatımızda daha fazla yer bulacak sosyal medya ağlarını açıkladı.

    Murat Erdör’e göre yakın zamanda internet kullanıcılarının vakit geçirmeleri olası sosyal medya ağları şu şekilde:

    Vero

    2015 yılında ilk kullanıcıları ile buluşan Vero, Instagram sosyal medya ağına alternatif olarak gösteriliyor. Paylaşmayı seven ve sevdiklerinin paylaşımlarını yakından takip edenler için alternatif olabilecek ağlardan biri olan Vero, film, TV, müzik, kitap ve mekanlar ile ilgili paylaşmaları farklı bir arayüzüyle sunuyor. Platformun gelecekte hem sanatçılar hem de markalar için tercih edilen buluşma noktalarından biri olması öngörülüyor.

    Telegram

    Son dönemlerin en hızlı yükselen sosyal medya mecralarından WhatsApp’e alternatif olarak gösterilen Telegram, ilk olarak 2013 yılında piyasaya sürüldü. Emekleme döneminin ardından 2018’e yükselişle başlayan Telegram’ın 2019 ve sonrasında daha fazla kullanıcıya ulaşması bekleniyor. WhatsApp’i güvenlik alanında yetersiz bulan kullanıcıları güvenlik ve daha hızlı iletişim noktalarıyla yakalamaya çalışan Telegram, uçtan uca şifreli sesli aramaları destekliyor, reklamsız ve abonelik olmadan ücretsiz kalmayı sonsuza dek vadediyor.

    Care2

    Daha iyi bir dünya inşa etmeye kendini adayan bir ağ olan Care2, hayvan hakları, insan hakları, çevre, çocuk sağlığı ve refahı, eğitim, sağlık hakları, kadın hakları ve daha birçok toplumsal konuda duyarlı insanları birbirine bağlıyor. Kar amacı gütmeyen ve daha iyi bir dünya sloganıyla hareket eden insanları bir araya getiren ağın günümüzde 50 milyon civarında kullanıcısı bulunuyor.

    MyOpportunity

    İşini geliştirmek, büyütmek, yeni potansiyel müşterilere ulaşmak isteyen kullanıcılarını müşteri adaylarıyla bir araya getiren MyOpportunity, iş profesyonellerine ulaşmayı sağlayan bir iş ağı olarak işlev görüyor. 85 milyon aktif kullanıcısı bulunan ve her geçen gün büyüyen ağ, LinkedIn sosyal medya ağının rakipleri arasında yer alıyor.

    Geni

    2012 yılında faaliyete başlayan ancak son 2 yıldır yükselişe geçen Geni, kullanıcılarına kendi aile soyağacını oluşturma ve akrabalarını bir araya toplama imkanı sunuyor. Yeni akrabalar keşfetmek ve mevcut aile bireyleriyle irtibatta kalmak isteyen kullanıcıları buluşturan Geni’nin 130 milyona yakın kullanıcısı bulunuyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.