DOLAR 32,5537
EURO 34,762
ALTIN 2496,202
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Genç işadamlarından savunma sanayi müsteşarlığına ziyaret

    Genç işadamlarından savunma sanayi müsteşarlığına ziyaret
    24.01.2018
    A+
    A-

    TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Ercan Kahraman ve Yönetim Kurulu üyeleri, Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nı ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

    Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi Başkanı Ercan Kahraman ve beraberindeki heyet Savunma Sanayi Müsteşarlığı’na bir ziyaret gerçekleştirdi. Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir’in ev sahipliğinde yapılan toplantıya, Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi’nin yanı sıra Sanayileşme Daire Başkanı Bilal Aktaş ve SSTEK Genel Müdürü Mustafa Gürsoy da katılım gösterdi.

    Başkan Ercan Kahraman, Türkiye’nin savunma sanayinin gelişimine katkı sunmak ve bu alanda yatırım yapmak isteyen çok sayıda üyeleri olduğunu ve bu konuda yapılabilecek çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunmak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyleyerek TÜGİAD ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. TÜGİAD’ın; milyarlarca dolarlık ihracat gerçekleştiren sanayici ve işadamlarını bünyesinde topladığını belirten Kahraman, tüm üyeleriyle ülke ekonomisine katkı için azim ve kararlılıkla çalıştığını anlattı.

    “Savunma sanayi alanında yatırım hedeflerimiz var”

    Bu görüş alışverişlerinin üyelerinin yeni yatırımlarına hız ve yön verdiğini kaydeden Kahraman, son dönemde yaptıkları çalışmalardan örnekler vererek şunları söyledi:

    “Geçtiğimiz günlerde Ekonomi Bakan Yardımcımız ve ilgili bürokratlarıyla bir toplantı gerçekleştirdik. Üyelerimiz her konuda detaylı bilgi sahibi oldu ve bu toplantı sonrasında farklı alanlarda yatırım planlarını hayata geçirme imkanı buldular. Keza Tarım Bakanlığı yetkilileri ile yaptığımız bir başka toplantı sonrasında da çok sayıda üyemiz bu alana yatırım yaptı. Savunma sanayinde de hali hazırda faaliyet gösteren çok sayıda üyemiz yanında bu alana yatırım yapmak isteyen arkadaşlarımız da var. Sizlerin görüş ve önerileriniz, yatırım yapmak ve savunma sanayimizin gelişmesine de katkı sunmak isteyen; bu konuda istekli ve hevesli olan bizler için büyük öneme sahip.”

    “Savunma Sanayi ülkemizin geleceği için büyük önem taşıyor”

    Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, bu alanın ülkenin geleceği için büyük önem taşıdığını kaydederek, hedeflerinin savunma sanayini desteklemek ve geliştirmek olduğunu söyledi. Türk savunma sanayinde, son dönemlerde yapısal bir değişim ve dönüşüm yaşandığını ifade eden Demir, şöyle konuştu:

    “Alt yüklenici rolündeki işadamlarını elimizden geldiği kadar destekliyoruz. Savunma sanayi, teknoloji yoğun bir alan ve bu alana girmek ilk etapta zor olabilir. Bu konuda yol gösterme mekanizmasını geliştirmek, işin başarıya ulaşmasını sağlamak, teşvik mekanizmaları oluşturmak bizim görevimiz. Bunun için bir fon oluşturduk; Savunma Sanayi Destekleme Fonu. Gençlerin fikirlerini hayata geçirmek üzere destek vermek istiyoruz. Özellikle havacılık ve uzay alanında çalışmalarımız sürüyor. Sizlerin de bu alanda çalışmalarını bekliyoruz.”

    “Savunma ve havacılık konusunda kümelenmelere önem veriyoruz”

    Müsteşar Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi de savunma ve havacılık konusunda kümelenmelerin önemine dikkat çekerek, “Ankara, İstanbul, Eskişehir, Bursa ve İzmir’de savunma ve havacılık kümelenmesi var. Bunu yaygınlaştırmak istiyor ve bu alanda teşvik veriyoruz.  Bu kümeler vasıtasıyla güç birliği yapılmasını istiyoruz.” dedi.

    Bir ürünün Türkiye’de geliştirilse bile dışarıdan tedarik edildiğini ifade eden Tüfekçi, bu eksikliği gidermek için alt sistemi oluşturmak istediklerini ve sanayileşme politikalarının bu alt sistemleri yapan firmaları çoğaltmak olduğunu söyledi.

    “Sanayici ile devletin işbirliği yapması lazım”

    Savunma sanayinde güçlü olan ülkelerde ciddi bir ekosistem olduğuna işaret eden Tüfekçi, şunları anlattı: “Türkiye’de savunma sanayinde 35 bin kişi çalışırken Fransa’da sadece uydu alanında 35 bin kişi çalışıyor. Biz bunu geliştirmek istiyoruz. Sanayicilerimize yol göstermek istiyoruz. Toplamda 60 milyar dolarlık bir portföyümüz var. Savunma sanayinde risk faktörleri yüksek, o yüzden el ele vererek çalışmalar yapmak gerekiyor. Bu anlamda sanayiciyle devletin beraber çalışma yapması gerekiyor ” diye konuştu.

    Savunma sanayinde tedarik ekosistemine yeni bir yönetim ya da yönetişim sistemi getireceklerini ifade eden Tüfekçi, bu sene konulan yatırım hedefleri, destekler, sertifikasyon, izin ve belgelendirmeler gibi konularda da detaylı bilgi paylaşımında bulundu.

     

     

    TÜGİAD hakkında

    1986 Yılında kurulan Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Türkiye’de genç işadamlarının en geniş profilde bir araya geldiği ilk ulusal ve tek uluslararası yetkinliğe sahip dernektir.

    Otomotiv yan sanayi, inşaat – yapı malzemeleri, tekstil, turizm, gıda – tarım – hayvancılık, enerji – yeşil ekonomi, kimya, maden – metal işleme, makine – imalat sanayi, mobilya – kerestecilik, lojistik, bilgi teknolojileri, medikal ekipmanlar, finansal hizmetler – danışmanlık, dış ticaret ve diğer hizmetler başta olmak üzere farklı sektörleri temsil eden 21 – 45 yaşları arasında 850 genç girişimci üyesi ile TÜGİAD bugün, 500 bin kişilik bir istihdam gücünü ve yaklaşık 18 Milyar Dolarlık bir ihracat hacmini temsil etmektedir.

    G20 Genç Girişimciler İttifakı’nda (G20 GGİ) Türkiye’yi temsil eden TÜGİAD, aynı zamanda ittifakın stratejik planlama ve iş planından sorumlu icra kurulu üyesidir. TÜGİAD, 84 ülkede 200 bin genç girişimciye ulaşmayı hedefleyen MAME’de (Akdeniz – Afrika ve Orta Doğu Genç Girişimciler İletişim Ağı) kurucu üye ve kurumsal yapılanmadan sorumlu icra kurulu üyesidir.

    1993 Yılından itibaren Brüksel’de AB nezdinde Daimi Temsilciliği bulunan TÜGİAD, 45 bin üyesi bulunan Avrupa Genç Girişimciler Konfederasyonu (YES) Başkan Yardımcısıdır.

    Türkiye genelinde 115’i bayan olmak üzere 850 üyesi bulunan TÜGİAD yaş ortalaması 35 olan üye profili ile ülkenin önemli bir çoğunluğunu temsil eden dinamik bir işadamı ve sanayici profiline sahiptir.

    Yıllık ciroları yaklaşık 50 milyar dolar olan TÜGİAD üyesi genç işadamlarının yatırım ve girişimleri ülke ekonomisinde önemli bir yer tutmaktadır. İnşaat, tekstil, dış ticaret, otomotiv yan sanayi, turizm, gıda, makine, motor ve diğer metal ürünler imalatı sektörleri başta olmak üzere TÜGİAD üyelerinin toplam 60 sektörde ağırlığı hissedilmektedir.

    Ortalama yıllık 18 milyar dolar ihracat, 23 milyar dolar ithalat yapan TÜGİAD üyelerinin en çok dış ticaret yaptığı ülkeler ise; Almanya, İtalya, İngiltere, ABD, Fransa, Rusya, İspanya başta olmak üzere Avrupa ülkeleri, komşu ülkeler, Türk Cumhuriyetler, Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkeleridir.

     

     

     

    BAŞKANLARIMIZ

    1986 – 1994 Kurucu ve Onursal Başkan Cefi KAMHİ,

    1994 – 1998 Murat BEKDİK

    1998 – 1999 Hamdi AKIN

    1999 – 2002 Muharrem YILMAZ

    2002 – 2004 Hayati KAYA

    2008 – 2010 Lütfü KÜÇÜK

    2010 – 2012 Murat ÇOSKUNKAN

    2012 – 2014 Ali YÜCELEN

    2014 – 2015 Ali YÜCELEN

    2015 – 2016 Rahmi ÇUHACI

    2016 – ……… Ali YÜCELEN

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.