DOLAR 32,4902
EURO 34,8543
ALTIN 2482,38
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Genç Türk işadamı Yiğit Sezgin Accor Grubunun üst düzey yönetimine atandı

    Genç Türk işadamı Yiğit Sezgin Accor Grubunun üst düzey yönetimine atandı
    30.11.2018
    A+
    A-

    Accor Otelleri Yiğit Sezgin’i Şirketin Dünya Ticaret Başkanı (Chief Commercial Officer / CCO) olarak atadığını duyurdu.

    Geniş görev yelpazesi arasında, Raffles, Fairmont, Swissotel, Banyan Tree, Rixos, Sofitel, Movenpick, Orient Express, 25 Hours, Mama Shelter, SLS, Novotel, Pullman, Mercure, Ibis gibi grubun otuzun üzerindeki bütün otel markalarının gelişim ve entegrasyonu, Satış ve Pazarlama Organizasyonu, Dijital Dönüşüm, Halkla İlişkiler ve İletişim, Müşteri Sadakat Programları ile Stratejik İş Ortaklıkları, Veri Analiz Programları, Gelir Yönetimi ve buna bağlı tüm fonlar bulunuyor. Sezgin, bu sorumluluklarını şirketin Dubai merkezinden yürütecek.

    Öncelikle, grubun markalarının Dijital ve Müşteri Sadakat Program transformasyonuna odaklanması beklenen Sezgin, bölgede marka vaatlerinin güvence altına alınmasında önemli bir rol üstlenecek. Sezgin otel markaları dışında grubun yatırım yaptığı Co Working Spaces, Concierge, .com ve Yiyecek İçecek Şirketlerinin de bölgedeki gelişimlerinden sorumlu olacak.

    Yiğit Sezgin’in bu zorlu göreve getirilmesinden duyduğu memnuniyeti belirten Accor Otelleri CEO`su Mark Willis, “Yigit Sezgin’in ticari faaliyetlerimizin temelini sağlamlaştırma, maksimum düzeyde performans kaydetme, ortaklarımız ve paydaşlarımıza daha fazla kar sağlamakta çok önemli bir rol oynayacağına inanıyorum” dedi.

    Uluslararası turizm sektöründe yeniden görev almanın heyecanı içinde olduğunu dile getiren Yiğit Sezgin ise; 20 yıldan fazla bir sürede edindiği küresel deneyimini Accor Otellerinin seçkin portföyüne aktarmak için sabırsızlandığını söyledi ve dünyadaki en simgesel markaların yönetildiği bu yenilikçi ve atılımcı şirkette görev almaktan gurur duyduğunu ifade etti.

    Sezgin, AccorHotels grubuna Türkiye’nin önde gelen yatırım gruplarından biri olan ve Türkiye ve yurtdışında gayri menkul ile turizm alanında faaliyet gösteren Bilgili Holding’den geçti. Bilgili Holding’in CEO’su iken, Sezgin’in, aralarında W İstanbul, Soho House, Peninsula Hotel, Aman Resorts, Ritz Carlton & Mandarin Oriental Residences ve Radisson Blu Konferans & Havalimanı Oteli’nin de bulunduğu geniş bir portföyü vardı.

    20 yıl boyunca sekiz farklı ülkede çalışan Sezgin; Ritz-Carlton, Wilton International ve Hilton Otelleri gibi çok uluslu gruplarda üst düzey yöneticilik görevleri de üstlendi. Radisson Otel Grubu’nda (eski Carlson Rezidor) on yıl çalışarak hem satış geliştirme hem de stratejik performansı artıran Sezgin, bu yılların büyük bölümünü Dubai’de geçirdi ve grubun Satış ve Pazarlama Global Başkanı olarak yüzü aşkın otel ve global satış ofisinin yönetiminden sorumlu oldu.

    Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Pazarlama Bölümü’nden mezun olan Sezgin, Harvard Business School’da Liderlik Gelişimi alanında Master derecesini tamamladı.

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.