DOLAR 32,3766
EURO 35,0392
ALTIN 2326,239
BIST 9073,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Gençlere mülakatlarda başarılı olabilmenin ipuçları

    Gençlere mülakatlarda başarılı olabilmenin ipuçları
    07.06.2017
    A+
    A-

    Banka ve kurumlara sağladığı ipotek tesisi hizmetiyle sektörünün zirvesinde yer alan FU Gayrimenkul’un IK Yöneticisi Demet Tansuğ Akkuzu, Kırklareli Üniversitesi ‘TrakyaKAriyer Projesi’ kapsamında gençlerle bir araya geldi.

    FU Gayrimenkul’un IK Yöneticisi Demet Tansuğ Akkuzu, Kırklareli Üniversitesi ‘TrakyaKAriyer Projesi’ kapsamında gençlerle bir araya geldi. Gençlere FU’nun iş kollarını anlatan Akkuzu, mülakatlarda başarılı olabilmenin ipuçlarını da paylaştı.
    Akkuzu: Firma için ön analiz yapmak sizi doğru yola götürür
    TrakyaKAriyer Projesi kapsamında gerçekleşen atölye çalışmalarında gençlere seslenen Akkuzu, IK yöneticisi olarak bugününe kadarki tecrübelerini gençlerle paylaştı. Bir mülakatın iyi geçmesinin en önemli koşulunun o mülakata hazır olmak olduğunu aktaran Akkuzu, “Mülakata gittiğiniz firma, başvurduğunuz pozisyon ve firmanın genel politikası hakkında ne kadar çok bilgi sahibi iseniz, o mülakata o kadar iyi hazırlanmışsınız demektir. İyi hazırlanarak mülakatı yapan kişiyi etkileyebilir ve firmanın başarısına yapacağınız katkıları açıklayabilirsiniz. Unutmayın ki, genelde sorulmayan ama bütün mülakatların ana teması olan “Neden bu pozisyon için sizi seçelim?” sorusunun cevabını doğru vermek. Bu cevap sizi yüzlerce kişinin önüne geçirebilir. Ayrıca karşılıklı bilgi alışverişini sağlamanın en etkili yöntemi olan etkili performans, olumlu davranış biçimi, ön hazırlık ve basit kurallara uyma ile en karşınızdaki kişiyi etkileyebilirsiniz. Bu kurallar, gerçekleştirilen her mülakat için aynı ve değişmeyen özellikler taşımaktadır” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.