DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    GF Hakan Plastik su kaynaklarının korunmasının önemine değindi

    GF Hakan Plastik su kaynaklarının korunmasının önemine değindi
    05.06.2019
    A+
    A-

    GF Hakan Plastik Türkiye ve Ortadoğu Bölge Başkanı Batuhan Besler 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, kullanılabilir temiz su kaynaklarının giderek azalmasının dünyamızın geleceği açısından kritik noktalarda olduğunu, günümüzde yaşanan her türlü kirliliğinin zaten sınırlı kaynaklara olumsuz etkileri olduğunu söyledi.

    Batuhan Besler; “Dünya genelinde yaşanan olumsuz koşulların sadece insanlar üzerinde değil, bitkiler, hayvanlar hatta materyallerin üzerinde etkilerini görüyoruz. Suyun hali hazırda asidik bir yapısı var, yağmur suyunun bile. Suyun sertlik derecesi olarak tanımladığımız ve pH olarak belirttiğimiz bu değer 0 ile 14 arası değişiyor. Kaynak sularının pH değerleri içerdikleri maddelere göre oldukça farklılık gösteriyor.  Hızlı nüfus artışı, çarpık kentleşme, yoğun trafik, volkanik ve endüstriyel faaliyetler sonucu oluşan kükürtdioksit, azot oksit, partikül maddeler, ormanların çeşitli yollarla yok edilmesi gibi müdahaleler dünyayı kirletiyor. Yeryüzüne yağış yoluyla inen kimyasal maddeler yer altı, yer üstü ve içme sularına karışıyor. Aynı şekilde eriyen buz kütleleri mevcut sulara karışıyor. Böylece içme suyundan bitkinin topraktan aldığı suya, sularda yaşayan canlılardan ormanda yaşayan canlılara kadar dünya üzerindeki tüm canlılar etkileniyor.

     

    Biz geliştirdiğimiz teknoloji ve ürünlerle kullanılabilir suyun güvenli ve sağlıklı bir şekilde evlere ulaşıp, kullanımına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Ancak önceliğimiz suyun kullanılabilir yapısını korumak, aslında dünyanın yaşamsal döngüsünü korumak olmalıdır. Çünkü suyun varlığı ve kullanılabilirliği yaşam için şart. Bu nedenle hükümetler düzeyinden bireysel yaklaşıma kadar hepimize görev düşüyor“ dedi.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.