DOLAR 32,5744
EURO 34,9745
ALTIN 2421,943
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Gıda bileşenleri endüstrisi Fi Istanbul 2018’e hazırlanıyor

    Gıda bileşenleri endüstrisi Fi Istanbul 2018’e hazırlanıyor
    18.06.2017
    A+
    A-

    Türkiye, Balkanlar, Bağımsız Devletler Topluluğu, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerinin gıda bileşenlerine odaklanan ihtisas fuarı Food Ingredients (Fi) İstanbul Gıda Bileşenleri Fuarı 2018’in satışlarına başladı. 2-4 Mayıs 2018 tarihleri arasında Nişantaşı, Istanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Fi İstanbul 2018, Gıda Bileşenleri üreticilerinin yeni ürünlerini işlenmiş gıda üreticilerine tanıtabilecekleri önemli bir platform olmaya hazırlanıyor. Sektörün nabzını tutan Fi İstanbul 2018 fuarı, yıl boyunca Anadolu’nun çeşitli üretim şehirlerinde fuarın katılımcıları ile birlikte “Gıda Bileşenleri Buluşmaları” gerçekleştirerek, gıda bileşenleri alanındaki yenilikleri yerel ve ulusal gıda üreticilerine anlatacak.

    Uluslararası Gıda Bileşenleri Fuarı Food Ingredients (Fi) İstanbul, dünya gıda bileşenleri endüstrisini 2-4 Mayıs 2018 tarihlerinde İstanbul’da buluşturacak. Gıda Bileşenleri üreticilerinin beklentilerini dinleyerek ve sektörün ihtiyaçlarına daha iyi cevap vermek amacıyla Fi Istanbul fuarının iki senede bir düzenlenmesine karar verildi. Fi İstanbul 2018 fuarı sektörü canlandıracak yenilikler sunmak için çalışmalarına başladı.
    Yerel üreticileri bilgilendirerek İstanbul’a davet edecek
    Nişantaşı’nda yer alan İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Fi İstanbul 2018; yıl boyunca Anadolu’nun çeşitli üretim şehirlerinde fuarın katılımcıları ile birlikte “Gıda Bileşenleri Buluşmaları” gerçekleştirecek. Söz konusu “Buluşmalar”da fuarın katılımcılarının da katılımları ile gıda bileşenleri alanındaki yenilikler, yeni teknolojiler gıda üreticilerine anlatılacak.
    Yıl boyunca 10 farklı şehirde düzenlenmesi planlanan Gıda Bileşenleri Buluşmalarında, farklı sektörlerde gıda üretimi yapan firmalar ile o sektörlere gıda bileşeni sağlayan firmaların tanışması, deneyimlerini paylaşması, yeniliklerin tanıtılması hedefleniyor. Gıda Bileşenleri Buluşmaları sonrasında konuya ilgi duyan, daha fazla bilgi almak isteyen üretici firmaların ARGE, Üretim, Satınalma, Yöneticileri ve Firma Sahipleri 2-4 Mayıs 2018 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek Fi Istanbul 2018 fuarına, fuarın VIP programı kapsamında davet edilecek.
    Gıda Bileşenleri Buluşmalarının yurt dışında da bazı önemli hedef ülkelerde düzenlemesi planlanıyor.

    Fi Istanbul 2018, Gıda Bileşenleri Uluslararası Buluşması
    Fi Istanbul 2018 Fuarı’nın gıda üretim sanayine hizmet veren, uluslararası anlamda bir ihtisas fuarı olduğunu belirten UBM EMEA (Istanbul) Marka Direktörü Mehmet Dükkancı; “Hem Türkiye’de hem de çevre coğrafyamızda son tüketicilerin, gıdada aradığı lezzet, çeşitlilik, gelir düzeyi ile doğru orantılı olarak artmakta. Tüketiciler için farklı lezzetler, daha sağlıklı, daha besleyici ürünler ya da raf ömrü, ambalaj çeşitliliği arayan üreticiler Fi Istanbul 2018 fuarında yeni ürün geliştiren gıda üretim sanayine hizmet veren gıda bileşenleri firmaları ile buluşacak” dedi.
    Fuara yoğunlukla yurt genelinde İstanbul’dan, Anadolu’dan ve Karadeniz bölgesinden ve yurtdışında Bağımsız Devletler Topluluğu, Balkanlar, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerinden gıda üretimi yapan fabrikaların Ar-Ge Müdürleri, Üretim Müdürleri, Satınalma Müdürleri ve Genel Müdürlerini beklediklerini belirten Mehmet Dükkancı Fi Istanbul Fuarının sektörünün lider ihtisas fuarı olduğunu vurguladı.
    Fuarın katılımcı profili ise tatlandırıcılar, aromalar, renklendiriciler, kakao ve kakao ürünleri, gıda enzimleri, süt ürünleri (peynir hariç), unlu mamüller, vitaminler (özler), modifiye nişasta ve türevleri, kıvam artırıcılar, koruyucular, meyve ve meyve ürünleri, şeker ve diğer karbohidrat tatlandırıcılar, yağlar ve esansiyel yağlar, şekerleme ürünleri (tatlılar), yağlar, fonksiyonel gıdalar, proteinler, lesitin (yağ asidi), maya ve maya özleri, yemeklik sıvı ve katı yağlar, peynir ve peynir ürünleri, kahve ve kahve ürünleri, bitkisel ürünler, Lifler / Perhiz, Yemişler, tohum ve çekirdekler, bitkisel maddeler, amino asitler, et ve et ürünleri, tahıl ve tahıl ürünleri, yumurta ve yumurta ürünleri, soya ürünleri, yağ asitleri üretimini yapan gıda bileşenleri firmalarından oluşmaktadır.
    Hem Buluşma, hem öğrenme, hem de ticaret için uluslararası bölge fuarı
    Fi Istanbul 2018, gıda bileşenleri sektörünün değişen tüketici taleplerini karşılayacak şekilde aktif olarak gelişmesine yardımcı olacak. Fi İstanbul’un sadece fuar değil aynı zamanda gıda bileşenlerine dair yeniliklerin ve en güncel bilgilerin paylaşıldığı bir ortam olduğunun altını çizen Marka Direktörü Mehmet Dükkancı; “Fuar süresince her gün bölgenin ve dünyanın önde gelen sektör uzmanlarının katılımıyla, Gıda Bileşenleri Konferansı kapsamında teknik ve ticari sunumlar gerçekleştireceğiz. Gıda bileşenleri pazarına derinlemesine odaklanan içeriği ile Fi İstanbul 2018 Gıda Bileşenleri Konferansı, Türkiye, Balkanlar, Bağımsız Devletler Topluluğu, Orta Doğu ve Kuzey Afrika gıda bileşenleri pazarına dair içerikleriyle sektör çalışmalarını masaya yatıracak” dedi.
    Orta Doğu, Bağımsız Devletler Topluluğu ve Kuzey Afrika kıtaları başta olmak üzere bu bölgelerdeki hedef ülkelerin katılımları ile alım heyeti programı düzenlenecek ve özellikle profesyonel alıcı – satıcı ve üreticinin bir araya geleceği fuarda B2B görüşmeleri önemli bir yer tutacak.
    Fi Istanbul 2018’de ilk kez Matchmaking Programı başlatılacak, bu program sayesinde, katılımcı ve ziyaretçiler spesifik iş gereksinimlerini karşılamak için online bir sistem üzerinden önceden randevuleşerek fuar esnasında yapacakları görüşmelerini programlayabilecekler.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.