DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Global Capital’den Akbank’ın sendikasyon kredisine “Yılın İşlemi Ödülü”

    Global Capital’den Akbank’ın sendikasyon kredisine “Yılın İşlemi Ödülü”
    10.02.2019
    A+
    A-

    Akbank’ın, 2018 yılında, uluslararası piyasalarda Türkiye’ye olan güveni tazeleyen 980 milyon dolarlık sendikasyon kredisi, Global Capital tarafından “Türkiye’de Yılın İşlemi” seçildi.

    Dünyanın önde gelen uluslararası borçlanma yayınlarından Global Capital, Akbank’ın, Türk Bankacılık sektörü için sendikasyon piyasasının önünü yeniden açan 980 milyon dolarlık sendikasyon kredisini, “Sendikasyon Kredileri ve Kaldıraçlı Finans Ödülleri”nde (Syndicated Loan & Leveraged Finance Awards), “Türkiye’de Yılın İşlemi” seçti.

    Akbank’a büyük ödülü, 2018 Eylül ayında aldığı 1 yıl vadeli, toplam 980 milyon dolar tutarındaki sendikasyon kredisi kazandırdı. 11 ülkeden toplam 23 bankanın katılımıyla gerçekleşen ve yenileme oranı yüzde 104 olarak tamamlanan bu sendikasyon kredisiyle Akbank, zor bir yıl olan 2018 yılında yaklaşık 4.8 milyar dolarlık dış kaynak sağladı. Akbank, 1993 yılından bu yana gerçekleştirdiği 45 sendikasyon işlemiyle sağladığı uluslararası finansman toplamını da 35 milyar dolara yükseltti.

    Ödülle ilgili bir açıklama yaparak; Eylül 2018 sendikasyon kredisine, gelişmekte olan ülkelerde dalgalanmaların gözlemlendiği, likiditeye erişimin azaldığı ve borçlanma maliyetlerinin arttığı zorlu bir dönemde çıktıklarını vurgulayan Akbank Kurumsal Bankacılık ve Yatırım Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Çelebioğlu, “2018 Eylül sendikasyon kredimiz, yurtdışı bankaların Türk bankalarına kredi verme iştahını göstermesi açısından kritik bir test olarak görülüyordu. Bu sebeple, sendikasyonumuz, uluslararası piyasalardaki yatırımcıların, yabancı bankaların merakla beklediği ve gösterge olarak nitelendirdiği bir işlemdi. İşlemimizin hemen hemen hepsini Amerika, Avrupa, Japonya gibi belli başlı finans merkezlerinin en büyük oyuncularıyla gerçekleştirdik. Sendikasyonumuzu hedeflenen tutarı aşarak %104 yenileme oranıyla başarıyla tamamladık. Bu anlaşmamızla bankamız, sektörümüz ve ekonomimiz uluslararası piyasalarda güven tazeledi. Akbank bir kez daha sendikasyon piyasasının açılışını yaptı ve bir anlamda diğer Türk bankalarının sendikasyonlarının da önü açıldı. Sağlam bilançomuz ve köklü muhabir ilişkilerimizle, ülkemizin dış finansmana çok ihtiyaç duyduğu zorlu bir dönemde önemli bir kaynağı ekonomimize kazandırmanın gururunu yaşamıştık. Yaşadığımız gurur ve mutluluk Global Capital’dan aldığımız ödülle perçinlendi. Bu prestijli ödül bankamızın sendikasyon işlemlerindeki başarısının da bir yansıması oldu.” dedi.

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.