DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Göbeklitepe: Türkiye’nin kültür tacında yepyeni bir mücevher

    Göbeklitepe: Türkiye’nin kültür tacında yepyeni bir mücevher
    02.11.2017
    A+
    A-

    İngiliz ressam Ned Pamphilon, en yeni eserlerini bir araya getiren Göbeklitepe: Türkiye’nin Kültür Tacında Yepyeni Bir Mücevher sergisiyle bir kez daha sanatseverlerle buluşuyor. İstanbul1881 çatısı altında çalışmalarını sürdüren ressamın eserleri, 19 Kasım’a kadar 42 Maslak’ta görülebilecek.

    Birbirinden renkli İstanbul resimleri ve Mustafa Kemal Atatürk’e duyduğu hayranlıkla resmettiği Atatürk temalı eserleri ile sanatseverlerin yakından tanıdığı İngiliz ressam Ned Pamphilon’un, 2015 yılından bu yana çalışmalarını sürdürdüğü Göbeklitepe: Türkiye’nin Kültür Tacında Yepyeni Bir Mücevher isimli sergisi açıldı. Sanatçının eserlerini hayata geçirmesinde desteklerini sunan sanat platformu İstanbul1881 ile 42 Shops Art!SPACE Gallery’nin işbirliğiyle hayata geçen sergi, 19 Kasım 2017 tarihine kadar 42 Maslak’ta görülebilecek.

    Göbeklitepe kazı alanına yaptığı inceleme gezisinde görme şansı yakaladığı yapı ve figürlerden çok etkilenen Pamphilon, Göbeklitepe’nin dünyanın tarihine ışık tutuğu ve Türkiye’nin bu önemli hazinesinin global sanat platformlarında daha sık yer alması gerektiği düşüncesiyle çalışmalarına başlamıştı. Sanatçı sergiye yönelik düşüncelerini şu sözlerle ifade ediyor:

    “Göbeklitepe’yi yalnızca toz toprağın içinde bulunmuş T şekilli bir grup kalıntı olarak mı görmeliyiz, yoksa Türkiye’nin kültür tacındaki bir diğer değerli taş olarak mı? Suriye sınırına böylesi yakın bir noktada, Şanlıurfa’da bulunan Göbeklitepe, son dönemde büyük değişimlerin ortasında kısılıp kaldı. Belki de şimdi burası, bölgede ve ötesinde daha barışçıl tasavvurların oluşmasına katkıda bulunabilir. İnsanlık tarihine yönelik bu taptaze anlayış, yeni bir Rönesans’ın tohumlarını ekebilir.”

    İstanbul1881 çatısı altında çalışmalarını sürdüren takı tasarımcısı Meral Saatçi de, Göbeklitepe’den aldığı ilhamla yepyeni bir koleksiyon hazırladı. Göbeklitepe’deki gizemli figürleri günümüze taşıyan koleksiyon, Pamphilon’un eserleriyle bir arada sergilenecek.

    Göbeklitepe: Türkiye’nin Kültür Tacında Yepyeni bir Mücevher

    Tarih: 2-19 Kasım 2017

    Yer: 42 Maslak, Ahi Evran Caddesi No:6 İstanbul

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.