DOLAR 32,3303
EURO 35,0591
ALTIN 2285,095
BIST 8978,7
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    GoDaddy: 2019’da işletmelerin müşterilerini tanımaları önemli

    GoDaddy: 2019’da işletmelerin müşterilerini tanımaları önemli
    29.01.2019
    A+
    A-

    İşletmenizi büyütmenin yolunun müşterilerinizi tanımaktan ve onlarla iletişim kurmaktan geçtiğini belirten GoDaddy, müşterilerle etkileşimin artmasına ve yeni yıl planlamasına yönelik beş ipucu derledi.

    Dünyanın en büyük küçük işletme odaklı teknoloji sağlayıcısı GoDaddy, küçük işletmelerle yeni yıla dair öneriler paylaştı. 2019’da müşterileri tanımanın ve anlamanın öne çıkacağı içgörüsü ile hareket eden GoDaddy, müşterilerle etkileşimin artmasına ve yeni yıl planlamasına yönelik beş ipucu derledi.

    GoDaddy Türkiye ve MENA Bölge Direktörü Selina Bieber, “Yeni bir yıla başlarken hepimiz kendimize bakarak, iyileştirmeler yapma kararı alıyoruz. Bunu işletmelerin de yapması gerekiyor. Özellikle dijital dünya söz konusu olduğunda gelişmeleri takip etmek ve onlara uyum sağlamak önemli. 2019 yılında öne çıkan konu reklam değil, müşterinizi tanımak olacak. Bir web sitesi ve onu destekleyici araçlar müşterilerinizle etkileşim kurmanın iyi bir yoludur ve işletmenizin büyümesini destekleyebilir.”

    İşletmenizi büyütmenin anahtarı: iletişim

    Müşterilerinizi tanımanın ve iletişim kanallarını açık tutmanın pek çok yolu var. GoDaddy’nin konuyla ilgili önerileri ise şöyle:

    1. Web sitenizi gözden geçirin

    İşletmenizin bir dijital varlığı, yani web sitesi henüz yok ise dijital dünyanın sunduğu avantajlardan faydalanmak, ürün ve/veya hizmetlerinizi arayanların sizi bulmasını sağlamak için harekete geçmelisiniz. Web sitesi kurulumu için Web Sitesi Mimarı gibi kullanımı kolay, akıllı öğrenme özelliği ile yüklediğiniz içerikleri profesyonel görünümlü bir web sitesine dönüştüren bir araç tercih edebilirsiniz. Diğer yandan, eğer biraz teknik bilgiye sahipseniz daha fazla esneklik ve binlerce eklenti sunan WordPress platformunu kullanabilirsiniz.

    Eğer halihazırda bir web siteniz var ise ziyaretçilerinize mümkün olan en iyi deneyimi sunduğunuzdan emin olmalısınız. Mevcut web sitenizi gözden geçirirken sorabileceğiniz bazı sorular şöyle: iletişim bilgileriniz güncel mi? Web sitenize yeni ürün ve hizmetlerinizi ekleyip, eskileri çıkardınız mı? Logonuz, görselleriniz ve marka renkleriniz güncel mi? Sosyal medya hesaplarınıza bağlantı veriyor musunuz? Ziyaretçilerinizin, işletmenizin en güncel haliyle karşılaştığından emin olmak için bu başlıkları kontrol edin.

    2. Web site trafiğini iyileştirin

    İnternette görünür ve bulunur olmanız için Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) vazgeçilmez bir araçtır. Eğer web sitenize Google Analytics eklediyseniz (ki eklemediyseniz, eklemelisiniz!), raporlara göz atarak insanların web sitenizde ne kadar zaman geçirdiğini, hangi sayfalarda daha uzun süre kaldığını görebilir ve bunları iyileştirmek için neler yapabileceğinizi düşünebilirsiniz. Anahtar kelimelerinizi gözden geçirerek hala amaca uygun olduklarından emin olun. Aynı zamanda anahtar kelimelerinizi Google arama motoruna girerek hangi sayfaların çıktığına bakabilir, rakiplerinizin web sitelerini incelerken kendinize “benim sunmadığım ne sunuyorlar?” sorusunu sorabilir ve içerik planlarınızı bu doğrultuda revize edebilirsiniz.

    3.Müşterilerinizle konuşun

    Unutmayın ki işletmenizle etkileşime geçen her kişi işletmenizi büyütmeniz için bir fırsatı temsil eder. Web siteniz de müşterilerinizle iletişim kurmanızı, onlardan geribildirim almanızı ve faaliyetlerinizi bu doğrultuda iyileştirebilmenizi sağlar. Örneğin, web sitenize bir iletişim formu ve ilgili eylem çağrısı ekleyerek, ziyaretçilerinizi işletmeniz hakkında geribildirim sağlamaya teşvik edebilirsiniz. Alışveriş sonrasında anketler göndererek neyi daha iyi yapabileceğinizi, alışveriş deneyimlerinin iyi olup olmadığını sorabilirsiniz. E-posta pazarlama, bunu yapmanın en iyi yöntemlerinden biridir çünkü hem geribildirim almanızı, hem de müşterilerinizle güncel bilgiler paylaşmanızı sağlar.

    4.Bir iletişim planı oluşturun

    Bu, müşterilerinizle iletişim kurmanın ve sohbeti yıl boyunca devam ettirmenin bir uzantısıdır. Mevcut veya potansiyel bir müşteri sizinle iletişime geçmek için size bir e-posta gönderebilir, iletişim formunuzu doldurabilir veya Facebook üzerinden mesaj atabilir. Onları bunu yapmaya teşvik etmek için web sitenizde değerli bilgiler paylaştığınız bir blog oluşturabilir, bağlantısını sosyal medya hesaplarınız üzerinden yayabilir, web sitenize bir kayıt formu ekleyerek ziyaretçilerinizi işletmenizle ilgili haberleri takip etmeye davet edebilirsiniz. Sosyal medya ve e-postayı web sitenize entegre ederek, hedef kitlenizle iletişim kurabilirsiniz.

    5.Güncel kalmak için sohbeti devam ettirin

    İnsanlar, tanıdıkları insanlara güveniyor ve bu da ağızdan ağıza bilgi aktarımının işletmenizi büyütmeniz için önemli bir araç olduğunu gösteriyor. Eğer birinin tanıdığı ve güvendiği bir kişi sizinle çalışmış ve iyi bir deneyimle ayrılmışsa, potansiyel müşterileriniz onun sözüne sizin verdiğiniz reklamlardan daha fazla güvenecektir. Reklamlar, marka bilinirliği açısından önemli ancak güncel kalmak için müşteri yorumları ve ilgili konular hakkında bilgi paylaşımları ile sohbeti devam ettirin.

    GoDaddy, Türkiye’deki küçük işletmeler için online varlıklarını oluşturmalarını sağlayacak, kolay kullanılabilir ve uygun maliyetli dijital araçlar sunuyor. Ürün ve hizmetleri arasında alan adı kaydı ve Web Sitesi Mimarı’nın yanı sıra hosting, Yönetilebilir WordPress, online güvenlik, online pazarlama ile e-posta ve Office üretkenlik araçları yer alıyor. Daha fazla bilgi için https://tr.godaddy. com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.