DOLAR 32,5891
EURO 34,7304
ALTIN 2498,327
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Sistem Alüminyum ISO 500’de 195’inci sıraya yükseldi

    Sistem Alüminyum ISO 500’de 195’inci sıraya yükseldi
    29.09.2023
    A+
    A-

    İSO’nun her yıl düzenli olarak yayımladığı “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırması; sanayi sektörü başta olmak üzere, büyüme, ihracat, finansman ve yatırım alanlarında detaylı bilgiler içeriyor. Türkiye’deki en büyük üreticiler arasında yer alması nedeniyle alüminyum sektörü için oldukça önemli bir gösterge olan araştırmada,29 yıllık deneyimi ve yenilikçi vizyonuyla sektöre liderlik eden Sistem Alüminyum da yer aldı. 2021 yılında listede 230’uncu sırada yer alan Sistem Alüminyum; yaptığı yatırımlar, geniş satış ağı ve ürün geliştirme faaliyetleriyle bu yıl 35 basamak yükselerek 195’inci sıradan listeye girdi. Küresel pazardaki güçlü konumumuz ile büyümemizi sürdüreceğiz”
    Sistem Alüminyum İcra Kurulu Başkanı Ayhan Yerekaban İSO’nun uzun yıllardır aralıksız gerçekleştirdiği ve sektör için en değerli verileri oluşturan araştırmasında sıra atlayarak 195’inci sırada yer almanın, istikrarlı büyümelerinin kanıtı olduğunu ifade etti.

    İSO 500 sıralamasında 35 basamak birden yükselmelerinin önemli nedenlerinden biri olarak dijitalleşme yatırımlarını gösteren Yerekaban, son 6 yıl içerisinde yaklaşık 3 kat büyüdük, 2022’yi 310 milyon doların üzerinde ciroyla kapattık. Üretiminin yüzde 60’ını ihraç eden bir şirket olarak yenilikçi projelerimiz, sürekli gelişen teknolojimiz ve küresel pazardaki güçlü konumumuz ile ülke ekonomisine destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

    Çevreye duyarlı bir üretim anlayışı benimsiyoruz”

    Sistem Alüminyum’un listedeki sıralamasının aynı zamanda sektörlerindeki rekabet gücünün de bir göstergesi olduğuna dikkat çeken Ayhan Yerekaban, Tekirdağ Ergene’deki fabrikamızda bulunan 9 ekstrüzyon pres hattı, 2 dövme pres hattı ve 2 kompozit panel hattı ile Türkiye’de tam entegre üretim gerçekleştiren öncü firmalardan biriyiz. Bu nedenle müşterilerimize daha hızlı ve esnek çözümler sunabiliyoruz. Hem insan odaklı hem de çevreye duyarlı bir üretim anlayışı benimseyerek, paydaşlarımızın beklentilerini en üst seviyede karşılıyor, alüminyumun kullanıldığı her alanda, en güvenilir ve yenilikçi çözüm ortağı olmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda tüm üretim faaliyetlerimizde atık yönetim sürecini etkin bir şekilde yöneterek 2020 yılından bu yana, ürün başına atık miktarımızı yüzde 25 oranında azalttık. Sürdürülebilirlik yaklaşımımız doğrultusunda; emisyon ve enerji yönetim süreçlerinde gerçekleştirdiğimiz etkin çalışmalarla 2030 yılına kadar karbon ayak izimizi yüzde 55 azaltmayı ve 2050 yılında karbon nötr olmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.