DOLAR 32,3303
EURO 35,0591
ALTIN 2285,095
BIST 8978,7
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Goo.N’un hedefi büyük: Külot tipi bebek bezinde yüzde 50 pazar payı

    Goo.N’un hedefi büyük: Külot tipi bebek bezinde yüzde 50 pazar payı
    13.04.2018
    A+
    A-

    Japonya’nın en büyük kağıt üreticilerinden Daio’nun, Japon Saakuru teknolojisi sayesinde yumuşaklık ve ultra kuruluk sunan bebek bezi markası Goo.N Türkiye pazarına girdi. Yüksek kalite standartlarıyla üretilen Goo.N, orta vadede külot tipi bebek bezinde %50 pazar payına ulaşmayı hedefliyor.

    Türkiye pazarına giriş yapan Goo.N bebek bezinin üreticisi Daio Paper Corporation, 1943’ten bu yana faaliyet gösteriyor. Hijyen ve kağıt kategorisinde dünyanın ilk 10 şirketi arasında yer alan ve 29 ülkede kullanıcılarla buluşan Daio “daha iyi bir gelecek için” mottosuyla, bebek bezinin yanı sıra gazete kâğıdından fotokopi kağıdına, ıslak havludan kağıt mendile kadar 20.000’in üzerinde ürün çeşidine sahip. Merkezi Japonya’da olan Daio’nun; Çin, Tayland, Endonezya, Kore, ABD ve Şili’de de ofisleri bulunuyor.

    Bebek bezi kategorisindeki global deneyimlerini Türkiye pazarına da taşımayı hedeflediklerini belirten Goo.N Türkiye Ülke Müdürü Toshio Watanabe, “Daio güvencesi, kalitesi ve teknolojisiyle Goo.N bebek bezi, anne ve bebeklere Japon Saakuru teknolojisi ve yüksek ürün kalitesiyle, emicilik yumuşaklık ve ultra kuruluk sunuyor. Japonya’da ‘Annelerin Tercihi Ödülü’ sahibi olan Goo.N bebek bezinin, satış ve dağıtım faaliyetleri, Türkiye’de Dalin markası ile tanınan Kopaş Kozmetik tarafından gerçekleştirilecek” açıklamasında bulundu.

    Türkiye’de yılda 1.200.000 bebek doğduğunun altını çizen Watanabe; “Genç popülasyonu ile öne çıkan ve bebek kategorisinde yüksek bir potansiyel taşıyan Türkiye’nin aynı zamanda stratejik konumu sebebiyle Orta doğu, Avrupa ve Afrika bölgelerine merkez olabilecek ideal bir lokasyon olduğunu düşünüyoruz. Goo.N, 38 yıldır Japonya’da elde ettiği tecrübeyi şimdi Türk annelerine sunmaktan mutluluk duyuyor” diyerek ekledi:

    “Japonya’nın gelişmiş üretim teknolojisi ve kontrol mekanizmasıyla, farklı ülkelerin değişen ihtiyaçlarına uygun özelliklerde üretim yapma şansına sahibiz.Türkiye’ye sunduğumuz ürünlerimiz de 2 yıllık tüketici araştırması sonucu elde edilen veriler doğrultusunda geliştirilmiş ürünlerdir. Türk annelerin ‘bebeğim için her zaman en iyi olanı kullanmak istiyorum’ ve ‘bebeğimin bezini daha kolay değiştirmek aynı zamanda onun da daha rahat hissetmesini sağlamak istiyorum’ yorumlarından yola çıkarak geliştirdiğimiz ürünlerimizi onların kullanımına sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye bizim için her anlamda heyecan verici bir ülke.”

    “Japon Saakuru Teknolojisi” ile Bebeğinizin Cildine Sevgi Dolu Yumuşak Bir Dokunuş

    Watanabe, “Araştırmalar sonucunda anneler için çocuk bezi tercihinde en önemli kriterin ‘bebeğin altının kuru kalması’, ikincisinin ise ‘yumuşaklık’ olduğunu tespit ettik.Daio tarafından Japonya’da geliştirilen Saakuru Teknolojisi’yle Goo.N bezlerimizin emicilik ve kuruluk özelliklerini maksimum seviyeye çıkardık. Bebeklerin hassas ciltleri için güvenle kullanılabilecek yumuşacık Goo.N bebek bezini ürettik. Goo.N’un Türk anne ve babaların da tercihi olacağından eminim” dedi.

    Goo.N bebek bezi, benzersiz yuvarlak yastıklı dokusu sayesinde bebeğin cildine temas eden ıslak alanı azaltarak yapışma hissini hafifletiyor. Aynı zamanda “Saakuru Teknolojisi” diye adlandırılan mekanizması sayesinde de sıvı, bezdeki içbükey kısma düşüyor ve saniyeler içerisinde emiliyor. Goo.N bebek bezi ıslandıktan sonra bile kuruluk hissi veren yapısıyla bebeklere konfor sağlıyor.

    Türkiye’de henüz yaygın olmayan külot tipi bez, Japonya’da ve Asya’daki birçok ülkede bant tipi bez kullanımına kıyasla daha çok tercih ediliyor. Külot bez, tıpkı külot gibi ayakta kolayca giydirilip, yanlardan yırtılarak kolayca çıkarılan yapısıyla hareketlenmeye başlayan bebeklerin bez değişiminde büyük bir kullanım kolaylığı sunuyor. Bebeklerin vücuduna mükemmel uyum sağlayan esnek bel bölgesi ile bebeklere yemek saatlerinden sonra dahi hareket özgürlüğü sunuyor. Kolay kullanımı ve bebeklere verdiği rahatlık ile bir kez tanışan anneler külot bezden vazgeçmek istemiyor ve külot bezin kullanım oranı her geçen gün artıyor.

    Daio Paper, 1943’ten beri farklı ülke pazarlarında kazandığı tecrübeyle, Türkiye’de premium segmentte yumuşaklığıyla öne çıkan “Premium Soft” ve kullanım kolaylığına sahip “Mutlu Bebek” olmak üzere iki çeşit külot tipi bebek bezi sunuyor.

    Türkiye’de Goo.N’u Dalin Markasıyla Tanınan Kopaş Dağıtacak

    Türkiye pazarına giren Goo.N ürünlerinin satış ve dağıtım faaliyetlerini Kopaş üstlendi. Türkiye’nin alanında lider kozmetik firmaları arasında bulunan Kopaş, bebek bakım kategorisinde Dalin, kişisel bakım ve renkli kozmetik kategorilerinde ise Sesu, AlixAvien, XO, Alix Natura ve FootDoctor markalarıyla faaliyet gösteriyor. Kopaş Kozmetik kendi marka ve ürün portföyüne ek olarak önemli yabancı markaların Türkiye’deki satış ve dağıtım faaliyetlerini de üstleniyor.

    Kopaş Kozmetik Genel Müdürü Onur Özyurt “Markalarımız arasında 1983’ten beri Türkiye’de annelerin 1 numaralı tercihi olan Dalin bulunuyor. Dalin markamız ile saç bakımı ve bebek deterjanı kategorilerinde Türkiye’de pazar lideriyiz. Anne hedef kitleye dokunan kategorilerde marka ve ürün çeşitliliği ile liderlik hedefimiz doğrultusunda, Goo.N bebek bezinin satış ve dağıtım faaliyetlerini üstlenmeye karar verdik. Dalin’in ünlü civciv karakterinin Goo.N bebek bezlerinde ve tüm Goo.N iletişiminde kullanılması için bir lisans anlaşması yaptık. Bu sayede Goo.N bebek bezleri “Dalin, Goo.N’u tavsiye ediyor” ibaresi ile Türk anneleriyle buluşacak. Bu iş birliğinin hem pazara hem de karşılıklı olarak her iki şirkete katkı sağlayacağından şüphemiz yok. Goo.N için hedeflerimizi raf payında minimum %15 ve satış noktasında ise 15 bin olarak belirledik” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.