DOLAR 32,3309
EURO 35,0754
ALTIN 2298,438
BIST 9056,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Görsel kültüre dair yeni seminer dizisi: Görmeyi Öğrenmek

    Görsel kültüre dair yeni seminer dizisi: Görmeyi Öğrenmek
    03.06.2019
    A+
    A-

    The Circle, Ali Şimşek yürütücülüğünde “Görmeyi Öğrenmek: Görsel Kültür” başlığıyla 19 Haziran’da başlayıp beş hafta boyunca devam edecek yeni seminer dizisiyle görsel kültüre dair kapsamlı bir kavrayış sunacak. 

    The Circle’ın yeni seminer dizisi “Görmeyi Öğrenmek: Görsel Kültür”, Ali Şimşek yürütücülüğünde sanat tarihinden göstergebilime, sinemadan fotoğrafa ve çağdaş sanata, görsel kültürden görsel ideolojiye kadar imgelerin bizimle olan ilişkisine odaklanacak. 19 Haziran’da başlayıp 17 Temmuz’da sona erecek, beş hafta boyunca her Çarşamba 19:00 – 21:00 saatleri arasında devam edecek olan seminer, görsel kültüre dair kapsamlı bir kavrayış sunmasının yanısıra yazı ve proje üretmeye odaklı olacak.

    “Nasıl görmeyiz? Beyaz ve pürüzsüz olan iktidarı nasıl örgütler? İmgeler düşünür mü? Siyah-beyaz görme neyi anlatır? Yücenin estetiği nedir? Grotesk ve gotik bir mekanın ideolojik temsilleri, fotoğraf ve sinemadan günümüz likid (akışkan) imgelerine görselliğin sınıfsal bir tarihi yapılabilir mi? Plastik demokratik bir malzeme mi? Kitsch ve Camp estetiği nedir? İzlenimcilik, Dada ve Sürrealizmden günümüz kavramsal sanatına imgelerin sorunlu yapısı. Haiku ve minimalizmden cool fotoğraflara: Soğuk Görme. Postmodernizm değişecek mi? Ya da imgeler ve ironi…” gibi birçok konu beş hafta boyunca devam edecek yoğun programla analiz edilecek.

    Program kapsamında 19 Haziran’da “İmge, simge, sembol, gösterge nedir?”, “Metonomi ve Metofor”, “Diyalektik İmge nedir?”, “Görsellik ve İdeoloji”, “Görsel Konumlanma (Özne pratikleri)” ve “Görsel Düşünme Nedir?” konularının irdeleneceği seminerin ikinci haftasında “Görseli Nasıl Okuruz?”, “Temel Biçimler: Klasik, Gotik, Barok ve Rokoko”, “Romantizm ve Enkaz İmgeleri” ve “Güzel-Yüce Arasında Görsellik” konuları tartışmaya açılacak.

    “Modernizm ve Kadrajın İcadı”, “Flu Görme ve Eriyen Kadraj”, “Fotoğrafik İmge”, “Sinematografik İmge (Alan Derinliği, Dışavurumcu Görüntü)”, “Kolajın Fenomolojisi” ve “Neden Siyah-Beyaz Görmeyiz?” konularının inceleneceği üçüncü haftanın ardından dördüncü hafta seminerinde “İmgelerde Devrim”, “Sınıf ve İmgeler”, “Yoksullar Nasıl Görür? Sefaletin Estetiği”, “Dada-Sürrealizm-Kübizm”, “Avangarde İmge nedir?”, “Fotograf ve Modernizm” ve “Zen, Haiku ve Fotograf: Sessizin Estetiği”konuları analiz edilecek. Dizinin 17 Temmuz’da gerçekleşecek son seminerinde ise “Dışavurumculuk Sonrası: Pop İmge”, İroni-Parodi-Pastiş”, “Postmodern İmge”, “Simülasyon ve Likid Görme”, “90 Sonrası Fotoğraf”, “Kavramsal Sanat Nedir?” ve “Plastik Düşüncenin Sınırları” konuları konuşulacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.