DOLAR 32,4768
EURO 34,947
ALTIN 2435,899
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    GROHE, “Alman Sürdürülebilirlik Ödülleri“nde büyük şirketler kategorisinde ilk 3 arasında yer aldı

    GROHE, “Alman Sürdürülebilirlik Ödülleri“nde büyük şirketler kategorisinde ilk 3 arasında yer aldı

    “Almanya’nın En Sürdürülebilir Büyük Şirketleri 2020” kategorisinde ilk 3’e giren GROHE’nin 360 derece sürdürülebilirlik yaklaşımı, ödüle layık görüldü. GROHE,2020’de başlayacak olan karbon nötr üretim planı “GROHE Sıfıra Gidiyor” projesiyle de sektöründe yeni standartları belirliyor.

    GROHE, 360 derece sürdürülebilirlik yaklaşımı ve kaynak tasarrufunda kaydettiği ilerleme ile, 22 Kasım 2019’da, Düsseldorf’ta düzenlenen Alman Sürdürülebilirlik Ödül töreninde, “Almanya’nın En Sürdürülebilir Büyük Şirketleri 2020” kategorisinde ilk 3’e girdi. “GROHE’nin tüm faaliyet alanlarına entegre ettiğimiz bütüncül sürdürülebilirlik yaklaşımımız, Alman Sürdürülebilirlik Ödülü’nde de bize zirveye giden yolu açtı,” diyen Grohe AG CEO’su Thomas Fuhr, sözlerini şöyle sürdürdü: “Günlük deneyimlerimiz, ekonomik başarı ve sürdürülebilir ticari uygulamanın birbirini dışlamak zorunda olmadığını gösteriyor. Bu ödül, sürdürülebilirlik hedeflerimizin peşinde sürekli olarak ortaya koyduğumuz çabaları onaylarken bizi taahhüdümüzü daha da artırmamız için motive ediyor.

    Alman Sürdürülebilirlik Ödülü Vakfı, bu yıl 12. kez ekonomik başarıyı sosyal sorumluluk ve çevrenin korunması ile örnek alınacak şekilde birleştiren şirketleri ödüllendirdi. GROHE’nin kaynak tasarrufu yapma konusundaki taahhüdü jüriden özellikle övgü aldı. Bu konudaki başarının en önemli göstergesi yüzde 96’nın üzerindeki geri dönüşüm oranı oldu. GROHE, ayrıca ağırlığı yüzde 55’e kadar azaltan 3D metal yazıcı ile ürün imalatı gibi yenilikçi çözümlerin yardımıyla, malzemeden tasarruf sağlayan bataryalar üretme imkanını sunan ilk sıhhi tesisat ürünleri markası da oldu.

    GROHE’nin sürdürülebilirlik alanındaki en büyük kozu ürünün kullanımı alanında ortaya çıkıyor: Örneğin GROHE EcoJoy akış sınırlama teknolojisi ile donatılan ürünlerin yardımıyla, kişilerin günlük su tüketimi de yüzde 50’ye varan oranlarda azaltılabiliyor. Sonuçta dört kişilik bir ailenin su tüketimi 31.400 litreye kadar azaltılabiliyor.

    GROHE’nin Üretim Tesisleri, 2020 Yılına Kadar Dünya Çapında Karbon Nötr Olacak

    GROHE, elde ettiği başarılar ile yetinmeyip, jüri tarafından olumlu karşılanan diğer önemli adım ile de sektörde yeni standartları belirliyor. Sıhhi tesisat sektöründe bir ilk olarak şirket, “GROHE SIFIRA Gidiyor” projesi kapsamında, dünyanın her yerindeki üretim tesislerinde karbon nötr üretime ulaşma hedefini belirledi. Temmuz ayında, beş global üretim tesisinin tamamı ve Almanya’daki lojistik merkezleri, bu kapsamda yeşil elektriğe geçti. GROHE, Nisan 2020’de başlayacak yeni mali yılda devreye alacağı iki proje sayesinde, önüne geçilemeyen CO2 salımlarını da telafi edecek.

    Thomas Fuhr, “Ödül, bize halihazırda iddialı sürdürülebilirlik hedeflerimize ulaşmak için önemli adımlar attığımızı gösterdi. GROHE gibi üreticilerden hiç olmadığı kadar çok sorumluluk almaları istendiğinden, biz de, sektöre daha da fazla enerji kazandırmak ve bu şekilde daha da yüksek sürdürülebilirliği aktif şekilde desteklemek üzere ‘GROHE SIFIRA Gidiyor’ gibi önlemleri kullanmak istiyoruz,” dedi.

    GROHE, son yıllarda Alman Sürdürülebilirlik Ödülü’nde defalarca üst sıralarda yer aldı. Sıhhi tesisat markası, aynı zamanda 2017 yılında Alman Federal Hükümeti’nin KSS Ödülü’nü alırken, GROHE CEO’su Thomas Fuhr ise, Eylül 2019’da B.A.U.M. kurumsal ağı tarafından, B.A.U.M. Çevre ve Sürdürülebilirlik Ödülü’ne layık görüldü.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.