DOLAR 32,522
EURO 34,8491
ALTIN 2474,714
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    GROHE Icon 3D, Blueprint Ödülleri’nde En İyi Ürün Tasarımı seçildi

    GROHE Icon 3D, Blueprint Ödülleri’nde En İyi Ürün Tasarımı seçildi

    GROHE’nin ilham veren tasarıma ve yenilikçi bir üretim tekniğine sahip Icon 3D musluk ve bataryası, 2019 Blueprint Ödülleri’nde En İyi Ürün Tasarımı seçildi. Çetin bir rekabetin yaşandığı kategoride, Gensler, Minarc ve Zaha Hadid Design gibi sektörün ağır toplarına karşı yarışan GROHE, 17 Ekim’de Fabric London’da düzenlenen törende ödülünü aldı. 2019 Blueprint Ödülleri jüri üyesi Sir Nicholas Grimshaw, Icon 3D’yi, “3D metal baskı yöntemi ile üretilen, sade ama güzel ve ince detaylara sahip ürünler” olarak tanımladı.

    En İyi Ürün Tasarımı kategorisinin birincisi olarak kazandıkları bu prestijli ödülle ilgili açıklama yapan GROHE UK Pazarlama Direktörü Raj Mistry, “Her biri kendi alanında çığır açan 14 güçlü rakip arasından bu prestijli ödülün sahibi olmak çok özel bir başarı. Sürekli olarak ürün tasarımında çıtayı daha da yükseltmek için çalışan global tasarım ekibimizin Blueprint’in bizi bu kategoride ödüle layık görmesi, öncü konumumuzu da açık bir şekilde gözler önüne seriyor. GROHE olarak, sektörü gerçekten ileriye taşımak amacıyla, 3D baskıya önemli ARGE yatırımı yaptık. Sektörde böylesine saygı gören yayın tarafından ödüllendirilmekten onur duyuyoruz.”

    Geleceğin tasarımlarına ışık tutuyor

    Temel özelliklerini ultra ince yapılar ve boş iç kısımların oluşturduğu, önde gelen bir Avrupalı sıhhi tesisat markası tarafından 3D metal baskı yöntemi ile üretilen bu ilk musluklar ile GROHE, görsel illüzyonun sıhhi tesisat tasarımını gelecekte nasıl etkileyebileceğini gösteriyor. Icon 3D, banyo ürünleri tasarımında yeni diyaloglar ve düşünüş biçimleri başlatmak için ortaya çıkarıldı. GROHE’nin tasarımı rötuşlayarak en sade haline indirgeme vizyonu, kıymetli kaynaklardan %50’ye varan oranlarda tasarruf edilmesini sağladığı gibi, su ve musluk tasarımında eşi görülmemiş, yeni bir deneyim de sunuyor.

    GROHE Icon 3D’nin bileşenleri, GROHE’nin ARGE ekibi tarafından geliştirilen ve GROHE’ye özgü bir malzeme ile, toz yataklı lazer eritme işlemi kullanılarak, metal baskı ile üretiliyor. Her biri sadece birkaç mikrometre kalınlığında olan 4.000’den fazla toz katmanından oluşan musluk son derece sağlam bir forma sahip. Baskının ardından, her bir bileşen bir CNC freze tezgahında mekanik olarak işlendikten sonra, elle zımparalama ve ince fırçalama işleminden geçiriliyor.

    Blueprint Magazine tarafından her yıl düzenlenen yarışmada, tasarım ve mimari alanlarında inovasyonun en ön saflarında yer alan markalar ödüllendiriliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.