DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Grundig’den geri dönüşümlü, çevre dostu, sürdürülebilir ürünler

    Grundig’den geri dönüşümlü, çevre dostu, sürdürülebilir ürünler
    04.09.2018
    A+
    A-

    Arçelik’in premium markası Grundig, Berlin’deki tüketici elektroniği fuarı IFA’da Geri Dönüştürülmüş PET şişe kullanılan Çamaşır Makinesi Kazanından, su kaynaklarını koruyan Mikrofiber Filtre Teknolojisine, plastik atıkları azaltan Geri Dönüşümlü Naylondan, Geri Dönüşümlü Elektrik Süpürgesine döngüsel ekonomiye katkı yapan çevre dostu teknolojileriyle fark yaratıyor.

    Avrupa’nın önde gelen ev elektroniği markalarından Grundig, sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda kaynakları verimli kullanan, israfı azaltan, enerji tasarrufu sağlayan ürünleri tüketicileriyle buluşturuyor.

    Grundig, dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA’da döngüsel ekonomiye katkı yapan ürünleriyle dikkat çekiyor. Grundig’in çamaşır makineleri için geliştirilen Mikrofiber Filtre Teknolojisi doğayı koruyor. Çamaşır makinelerinden su kaynaklarına karışan milyonlarca minik mikrofiber parçacık, balıklar ve diğer canlılar için toksik risk oluşturuyor. Mikrofiber Çamaşır Makinesi Filtresi, su kaynaklarına mikrofiber sızıntısını yüzde 99’a varan oranda engelliyor.

    Grundig, Geri Dönüşümlü Naylon ile deniz yaşamına büyük bir tehdit oluşturan balık ağları gibi plastik atıkların da içinde olduğu, naylon bazlı atıkları geri dönüştürerek dayanıklı malzemeler üretiyor. Bu malzemeler Eylül 2018’den itibaren fırın üretiminde kullanılacak.

    PET Şişeden Çamaşır Makinesi Kazanı içerisinde geri dönüştürülmüş plastik şişeler kullanılıyor. Böylelikle plastik şişelerin yol açtığı kirliliği azaltarak çevre dostu bir çözüm sunarken, karbon salınımı ve enerji sarfiyatını da düşürerek ekosisteme katkı sağlıyor. Grundig, üretiminde geri dönüştürülmüş PET şişeler kullanılan çamaşır makinesi kazanı son 1 yılda 15 milyondan fazla pet şişenin geri dönüşümünü sağladı. 2018’de 25 milyon PET şişenin geri dönüştürülmesi hedefleniyor.

    Geri Dönüştürülmüş Elektrik Süpürgesi ise Arçelik’in 2014 yılından bu yana sürdürdüğü “Doğaya Dönüş Başlasın” kampanyası kapsamında geri dönüştürülen plastik materyallerden üretiliyor. Yüzde 90’ı geri dönüştürülmüş plastik olan bu çevre dostu ürün, türünün ilk örneği. plastiklere yeni bir yaşam şansı veren ürün, plastik atıkların ve karbon salımının azaltılmasına da katkı sağlıyor. Grundig, bu süpürgeyle Avrupa’da “Yılın Geri Dönüşüm Tüketici Yaşam Tarzı Ürünü Ödülü”ne layık görüldü.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.