DOLAR 32,3153
EURO 35,1248
ALTIN 2302,061
BIST 9056,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    GS’nin Riva arsası el değiştirdi

    GS’nin Riva arsası el değiştirdi
    17.08.2017
    A+
    A-

    Galatasaray Spor Kulübünün İstanbul Riva’daki arsası için gerçekleştirilen ihaleyi kazanan Fema İnşaat Ticaret AŞ & KLV İnş. AŞ. İş Ortaklığının belirlenen sürede sözleşmeyi imzalamaması üzerine ihalenin en uygun ikinci teklifi sunan Yılmaz İnşaat Taahhüt ve Ticaret AŞ’ye ihale edilmesine karar verildi.

    Emlak Konut GYO’nun Kamuyu Aydınlatma Platformunda yer alan açıklamasında, Galatasaray Spor Kulübünün İstanbul Riva’daki arsası için gerçekleştirilen ihalede en uygun birinci teklifi Fema İnşaat Ticaret AŞ & KLV İnşaat AŞ. İş Ortaklığının verdiği hatırlatıldı.

    İhale en yüksek teklif veren ikinci firmaya geçince şirket payı yüzde 38’den yüzde 25’e düştü. Yılmaz İnşaat 3 milyar 808 milyonluk proje yaparken şirket payı için 952 milyon taahhüt etmişti. Bu durumda gelirin yüzde 80’ine denk gelen 761.6 milyon kulübün olacak. Yani Galatasaray’a verilen gelir taahhütü 180 milyon 800 bin düşmüş olacak. İhalede yeni tabloya göre de Emlak Konut payı 190 milyon 400 bin olacak.

    Toplam 869 bin 522 metrekare konut alanına sahip olan arazide 206 bin 497 metrekarelik bir de özel orman alanı bulunuyor. 2018’de inşaatın başlaması ve 3 yıl sürmesi bekleniyor.
    Emlak Konut’tan Riva arazisi açıklaması

    “Söz konusu iş, adı geçen iş ortaklığına ihale edilerek şartname gereği sözleşme imzalamak üzere yazı ile şirketimize davet edilmiş ancak sözleşme imzalamak için belirlenen son gün olan 15 Ağustos tarihi mesai bitimine kadar sözleşmeyi imzalamamış olduğundan, ihale şartnamesinin ilgili hükümleri gereği, istekli iş ortaklığına ait geçici teminatın nakde çevrilerek irat kaydedilmesi işlemi  başlatılmış olup söz konusu işin ihalede en uygun ikinci teklifi veren Yılmaz İnşaat Taahhüt ve Ticaret AŞ’ye ihale edilmesine karar verilmiştir.”

    Açıklamada, Yılmaz İnşaat Taahhüt ve Ticaret AŞ’nin ihalede verdiği teklifin, arsa satış karşılığı toplam geliri 3 milyar 808 milyon lira, şirket payı gelir oranı yüzde 25, arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri 952 milyon lira olduğu anımsatıldı.

    Projeden elde edilecek gelirin yüzde 80’inin Galatasaray Spor Kulübü’ne, yüzde 20’sinin ise Emlak Konut’a ait olmak üzere paylaşılacağı belirtildi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.