DOLAR 32,5252
EURO 34,8867
ALTIN 2438,411
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Gül Gül: Sektörde tarihi bir canlanma dönemi yaşıyoruz

    Gül Gül: Sektörde tarihi bir canlanma dönemi yaşıyoruz
    14.07.2020
    A+
    A-

    Açıklanan TÜİK Haziran 2020 satış istatistiklerine göre;Türkiye genelinde konut satışları 2020 Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %209,7 artarak 190 bin 12 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 28 bin 799 konut satışı ve %15,2 ile en yüksek paya sahip oldu.

    Türkiye genelinde 2020 Haziran ayında ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %1286,9 artış göstererek 101 bin 504 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı %53,4 olarak gerçekleşti. İpotekli satışlarda İstanbul 14 bin 767 konut satışı ve %14,5 pay ile ilk sırayı aldı.

    Golden Sign Satış ve Pazarlama Şirketi Kurucu Ortağı Gül Gül şu açıklamayı yaptı:

    “Koronavirüsten en son etkilenen bir sektör olan gayrimenkul ve inşaat sektöründe, hızlı bir canlanma süreci başladı. Sektöre kazandırılan destek paketi ile zaman zaman durma noktasına gelen satışlar, beklediğimizin çok üstünde bir performans ile agresif bir şekilde hareketlendi. İçerisinde bulunduğumuz dönem, sektörde benzeri olmayan türden bir toparlanma dönemi olarak değerlendirilebilir. Nisan ve mayıs aylarında yaşanan gerilemeye sektörümüz yatırımcı kaybetmedi. Aksine yatırımcı kazandı. Bu 2 aylık süreçte sektörde kalıcı bir yer edinen ve teknolojik altyapısı güçlü olan şirketler online platformlarda yatırımcılarıyla buluştu. Haziran ayında, tapuda her 3 satıştan biri online olarak gerçekleşti. Geleneksel satış metodu artık eskimeye başladı. 360 daire turu, sanal tur, 3 boyutlu gösterim gibi dijital teknolojiler yeni satış araçları arasına girdi. Örnek vermek gerekirse; Özyurtlar İnşaat’ın tüm projeleri, online satışa geçiş için gerekli altyapıya sahipti. Hedef kitlemizle Whatsapp aracılığıyla bağlantı kurup, video konferans uygulamalarını kullanarak proje sunumlarımızı gerçekleştirdik. Satış aşamasını da yine dijital ortamda imzalarımızı atarak sonlandırdık. Tüm projelerde Whatsapp’tan satışa geçerek online satışa yön veren ilk marka olduk. Haziran ayında destek paketi ile birlikte satış ofisleri de hareketlenince satışlarda patlama etkisi hissedildi. 2 ay boyunca yüzde 50’lere gerileyen satışlar, TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre, haziran ayında yüzde 209.7’lik rekor bir artış gösterdi. Destek paketinin yanı sıra, koşullu normal hayata geçişle birlikte sosyal hayattaki canlanma satışlardaki hareketliliğe hız kazandıracak. Nisan ve mayıs aylarındaki gerilemenin hızla tolere edileceği bir dönemdeyiz. Temmuz- ağustos ve eylül aylarını kapsayan bir dönemde bu rakamların çok daha fazlasını konuşacağız. Eylülden itibaren de yeni projelerin gündem maddesi olduğu, projelerin birbiriyle yarıştığı bir dönemin başlangıcını yaşayacağız. Önümüzdeki dönem online satışın aldığı pay da artacak.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.