DOLAR 32,4721
EURO 34,9617
ALTIN 2436,386
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Gülüş estetiğiyle Anneler Günü’nde en farklı hediye sizinki olsun

    Gülüş estetiğiyle Anneler Günü’nde en farklı hediye sizinki olsun

    Anneler en değerli varlığımız ve hakları ödenmez. Herkes Anneler Günü’nde annesine en güzel, en değerli hediyeyi almak istiyor. Bu yıl bir fark yaratarak, annenize en güzel gülüşü armağan etmek ister misiniz? Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, beyazlatmadan temizliğe, laminelerden estetik dolgulara kadar birçok pratik işlem öneriyor.
    Anneniz pembe estetikle gülümsesin…

    Sağlıklı diş eti açık pembe renkte, dişe ve kemiğe sıkıca yapışmış olup, portakal kabuğuna benzer parlak ama pütürlü bir görünümde olmalıdır. Estetik bir gülümseme yalnız beyaz, muntazam dişlerle değil, bu dişlere uyumlu diş etleri ile mümkündür. Estetik dişeti uygulamalarının adı pembe estetiktir. Diş etlerinin sağlığı, rengi ve seviyesi diş estetiğini tamamlar. Güzel ve etkileyici bir gülüşün ilk adımı diş ve diş eti uyumunu sağlamaktır.
    “Pembe estetik adı verilen diş eti bölgesinde en çok karşılaşılan sorun, gereğinden fazla görünen diş etleri ya da asimetrik diş eti seviyeleridir. Lazerle yapılan gingivoplasti adı verilen küçük bir operasyon ile bunları düzeltmek mümkündür” diyen Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, bu tedavide hastaya yapılacak lokal anestezi ile hiçbir şey hissetmeden lazerle fazlalık olan bölgenin çıkarıldığını belirtiyor. Yapılan cerrahi uygulamaya rağmen gülümseme sırasında diş etleri görünüyorsa burun deliğinin altındaki iki noktaya botoks uygulaması yapılabilir. Böylece ifade değişikliği olmaksızın üst dudak bir miktar düşer ve diş etleri görünmez. Burada önemli olan, yüz kaslarını çok iyi bilmek ve doğru noktalara uygulama yapmak.

    Bembeyaz dişler hayal değil!
    Beyazlatma işlemi 2 şekilde uygulanıyor;

    * Ofis Power Bleaching: Klinikte hekim eşliğinde 1 saat içinde gerçekleştirilen Power Bleaching beyazlatıcı jel ve ışıktan oluşan, kısa sürede diş rengini 6–8 ton açan en hızlı, güvenilir ve etkili beyazlatma sistemidir.

    * Home Bleaching: Ağızdan alınan basit bir ölçü ile kişiye özel hazırlanan plastik ağızlıkların içine carbamid peroksit esaslı jeller konularak yapılan beyazlatma işlemidir. Ortalama 5–7 günde istenen beyazlama sağlanır. Ağızlığın günde 4–8 saat takılması gerekir.

    Bleaching işleminde dişetlerini dikkatli bir şekilde korumak gerektiğini belirten Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, kullanılan ilacın yoğunluğu ve kullanım sürelerinin doğru ayarlanmasının da önemli olduğunu vurguladı. Dişlerin beyazlaması öncelikle başlangıç renkleri ile ilgilidir. Sarı tonlu dişler kolaylıkla 6–8 ton beyazlayabilirken, yeşil-gri tonundaki dişlerin beyazlaması daha zordur.

    Beyazlama miktarı kişiden kişiye değişmekle birlikte hekiminiz ilk seansta dişlerinizin ne kadar beyazlayabileceği hakkında yaklaşık bir bilgi verecektir.

    Power Bleaching sisteminin tamamen ağrısız olduğunu belirten Dr. Kışlaoğlu, hastaların %10’undan azında uygulama sonrası hafif bir sızlama veya hassasiyet hissedildiğini, bunun da daha çok dişlerinde aşınma ve çatlak olan kişilerde görüldüğünü belirtti. İşlem sonrası dişler yaklaşık 2–3 yıl beyazlığını korur. Aşırı sigara tüketimi, aşırı çay, kahve, kola gibi renkli gıda alışkanlıkları bu süreyi etkiler.

    Diş taşı temizliğini unutmayın!
    Dişlere yapışan plakların birikmesiyle meydana gelen diş taşları zamanla ağız-diş sağlığını olumsuz etkileyerek çeşitli hastalıklara neden olabilir. ‘Kalkülüs’ olarak adlandırılan diş taşları, tükürükteki mineraller ve dişlerde oluşan bakteri plaklarıyla meydana gelir. Düzenli olarak temizlenmeyen diş taşları kötü bir görünümün yanı sıra diş eti iltihabı ve diş eti hastalıklarına da neden olur.

    Özellikle diş eti çizgisinin altında oluştuğunda büyük problemlere neden olan taşların temizliğinde 2 yöntem kullanılıyor. İlk yöntem diş minesine zarar vermeyen gratuar ve küret gibi aletlerle taşların dişten kazınması. Diş etlerinde kanamaya neden olabilecek bu yöntemin mutlaka uzman bir hekim tarafından yapılması gerektiğini belirten Dr. Kışlaoğlu, diğer bir yöntemin de titreşimli bir cihazla taşların temizlenmesi olduğunu belirtti.

    Estetik dolgularla dişler yenileniyor!
    Günümüzde estetik dolgular çürük diş tedavisinde, amalgam dolguların değiştirilmesinde ve dişlerin formunun yeniden biçimlendirilmesinde kullanılmaktadır. Son teknolojiler sayesinde yapılan dolgular kişinin kendi diş renginde ve formunda oluyor.
    Estetik dolgular minimum diş kaybı ile uygulanıyor. Diş yüzeyine, doğal diş ile dolgu maddesinin tutunmasını sağlayan bir malzeme sürülüp dolgu maddesi dişe uygulanır. Estetik dolgular çoğu zaman dişte minimum aşındırma yapar bu da dişlere ve diş etlerinde herhangi bir zarara neden olmaz.

    Bu özel günü kocaman bir gülüşle taçlandırın.
    Annenize bu özel günde alabileceğiniz yüzlerce hediye seçeneğinin içinde kaybolmayın. Şimdi harekete geçin ve annenizi özel hissettirecek olanı seçin. Ona sıcacık bir sarılmanın yanında kocaman bir gülümseme armağan edin.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.