DOLAR 32,5983
EURO 34,793
ALTIN 2491,589
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ‘Gün Gelecek Platformu’ Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı’nı ağırladı

    ‘Gün Gelecek Platformu’ Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı’nı ağırladı
    21.02.2020
    A+
    A-

    Türkiye’nin önde gelen hijyenik temizlik kâğıdı üreticisi Lila Group’un, Türkiye Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER) ve Pin Grup katkıları ile hayata geçirdiği ‘Gün Gelecek Platformu’ Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı’nı ağırladı.

    Türkiye’deki yerel market zincirlerinin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla Lila Group, TAİDER ve Pin Grup katkıları ile kurulan ‘Gün Gelecek Platformu’ 19 Şubat Çarşamba günü Cemile Sultan Korusu’nda bir araya geldi. Lila Group Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Öğücü’nün açılış konuşmasıyla başlayan Gün Gelecek Platformu, etkinlikte Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı’nı konuk etti.

    Açılış konuşmasını yapan Lila Group Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Öğücü; bu topraklarda yaşayanların her anlamda heyecanlı olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Bizler her anlamda heyecanlıyız… Başkaları ‘nasıl yaparım? sonuçları nasıl olur?’ diye düşünürken biz çoktan ürünlerimizi pazara sunmuş oluruz. Ancak tedbiri elden bırakmamak gerekir. Yıllar önce TAİDER bizi davet ettiğinde ben, kardeşim ve yeğenim büyük bir istekle gittik. Evet çok iyi eğitimlerimiz vardı; ancak benzer aile şirketlerinin yaptığı hataları yapmak istemiyorduk. Kendimizi risklere karşı hazırlamak daha önce bu yollardan geçmiş aile şirketlerinin tecrübelerinden faydalanmak adına TAİDER’den pek çok kazanımlar elde ettik. Lila Group olarak bugünkü konumumuzda olmamızın nedeni de bu. Gün Gelecek Platformu ile amacımız benzer imkanları ülkemiz ekonomisinin önemli temsilcileri yerel zincir marketlerine aktarmak ve sürdürülebilirliklerine katkı sağlamak.”

    Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı konuşmasına, yerel market zincirlerinin yönetim sürecinin hassasiyetinden ve aile şirketi olarak birlikte büyümenin öneminden bahsederek başladı. Türkiye’deki her aile şirketinin kendi içinde farklı bir yapısı olduğunu belirten Kolbaşı, bir aile şirketi olarak kurumsallaşma ve global markalaşma stratejileri kapsamında önemli adımlar attıklarını, üst yönetim yapısını günümüz koşullarına göre yeniden tasarladıklarını paylaştı. Arzum markasının kurucularının her biri adına aileden tek bir temsilci kabul ederek üst yönetim yapısını yenilediklerinden bahseden Kolbaşı; “Şirketi bölüşmek kolay, birlikte tutmak zordur. Bu düşünceyle 54 yıllık hikayemiz boyunca aile içi ilişkilerimizi sağlıklı bir şekilde yürüterek birlikte ilerledik, mühim olan da buydu. Bir aile şirketi olarak vurgulamak istediğim bir nokta da aile ve şirket içindeki lider… Bu iki kurumun liderliğini iki farklı kişinin yapması gerektiğini düşünüyorum. Sorumluluklar farklı kişilerde toplanınca daha başarılı bir yöntem belirlenmiş oluyor. Kurulmuş olan 100 aile şirketinden bugün sadece yüzde 10’u hayatta. Bu sebeple sürdürülebilir olmak için dengenin kurulması büyük önem arz ediyor” dedi.

    Kolbaşı, kültürel miras ve değerlerin önemine de ayrıca dikkat çektiği konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Arzum olarak dünyada 42 ülkeye ürünlerimizi ulaştırıyoruz. Bu doğrultuda kendi ürünlerimize ve en önemlisi değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor.Değerlerimize sahip çıkarsak dünya da bizi o değerlerle tanır ve kabul eder. Bu sebeple biz kültürel mirasımız olan Türk Kahvesi’ne odaklandık. Kahve gibi diğer her bir unsuru da ileriye taşımaya çalışıyoruz. 5 Aralık gününün dünya kahve günü olması için çalışmalar başlattık. Bu değerleri ileriye taşırken sektörde sizinle aynı hedef doğrultusunda çalışan markalar ve Sivil Toplum Kuruluşları ile yan yana gelmek önemli. Çünkü omuz omuz olduğumuzda birlikte daha güçlü oluyoruz.”

    Lila Group Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Öğücü etkinlik sonunda bir sonraki Gün Gelecek Platformu’nun Mart ayında planlandığını belirterek Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği Üyesi Mustafa Dorusoy’un ‘Aile şirketlerinde Kurumsallaşma ve Gelecek Nesillere Devir Yolculuğu’ konulu bir konuşma yapmak üzere konuk olacağını söyledi. Öğücü, Gün Gelecek Platformu sayesinde aynı amaç çerçevesinde bir araya gelmekten dolayı memnuniyetini dile getirdi.

    Gün Gelecek Platfomu Kimdir?

    Lila Group öncülüğünde, Türkiye Aile İşletmeleri Derneği’nin (TAİDER) katkıları ve Pin Grup’un destekleri ile Yerel Zincir Marketlerin gelecek nesil temsilcileri olan Sarıyer Market-Dursun Korkmaz, Onur Market- Eda Özen, Onur Özen,Üçler Market-Yasemin Parlak, Snowy Market-Utku Tanay Ulu ve Özkuruşlar-Cihat Özkuruş’un içerik önerileriyle şekillenen Gün Gelecek Platformu ile ülke ekonomisinde önemli bir paya sahip, perakende sektöründe faaliyet gösteren yerel market zincirlerinin sürdürülebilirliği ve gelecek kuşaklara sağlıklı olarak devrolabilmesi için ihtiyaç duyulan deneyim, eğitim ve bilgi paylaşım platformunu oluşturmak hedefleniyor.

    Gün Gelecek Platformu ile şirketler arasında, deneyim paylaşımına ve şirketlerin birbirlerinden öğrenmelerine olanak tanınması ile birlikte aile, ortaklık ve iş arasındaki dinamik ilişkiyi doğru bir şekilde anlamak ve yönetmek için tüm dünyadaki aile şirketlerinin geçmiş deneyimlerinden yararlanılması ve Türkiye’nin bu alanda doğru temsiline fırsat tanınması amaçlanıyor.

    Öte yandan aile işletmelerinin özgün gereksinimleri ve çıkarlarına uygun olarak yönetim ilkeleri hakkında bilgi üretmek, şirketlerin kurumsallaşmasını ve kârlı sürdürülebilir büyümesini destekleyerek, ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak, aile şirketlerinin sorun ve ihtiyaçlarını anlamak, çözüm için önerilerde bulunmak veya kaynak sunmak, şirketlerin kamuoyunda itibarının yükseltilmesi de platform ile amaçlanan konular arasında yer alıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.