DOLAR 32,3158
EURO 35,1068
ALTIN 2293,533
BIST 9057,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Güneşe karşı güçlü bir savunma bu yöntemlerle mümkün

    Güneşe karşı güçlü bir savunma bu yöntemlerle mümkün
    13.06.2017
    A+
    A-

    Hava sıcaklığının arttığı ve günlerin uzadığı bu günlerde, cildimizi nasıl koruyacağımız hakkında bilgi sahibi olmak istiyoruz. Pırıl pırıl güneş altında dışarda ve kumsalda vakit geçirmek, cildimizin bronzlaşması bizi kendimizi daha iyi hissettirir. Vücudumuza D vitaminini en iyi şekilde güneşten alırız. Güneşin yararlarının yanı sıra, UV ışınlarına fazla maruz kalmak ise zararlı etkilere yol açabilir. Cilt rengi koyu olanlar güneşe daha az duyarlı olsalar da herkes dikkatli olmalı ve korunmalıdır. Pek çok güneş hasarı çocuklukta olur, yıllar geçtikçe eklenerek artar ve erken yaşta kırışıklıklara, deri lekelerine, son olarak da cilt kanserine neden olur. Yazın yaklaştığı ve güneşin kendini hissettirmeye başladığı bugünlerde Avrasya Hastanesi’nden Cildiye (Dermatoloji) Uzmanı Uzm. Dr. Deniz Yardımcı’nın paylaştığı, zararlı ışınlarından korunma yollarını öğrenerek korkusuzca güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

    Güneş hakkında her şey…

    Dünya’nın en büyük enerji kaynağı olan güneş, değişik dalga boylarında ışınlar yayar. Bu ışınlardan sadece ‘Görünen Işık ve Ultraviyole’ ışınları dünyaya ulaşır. Güneşten yansıyıp dünyaya ulaşan bu ışınların oranı yaklaşık %0,3-6,8’i civarındadır. En yoğun olduğu saatler ise 11.00- 13.00 saatleri arasındadır.

    Ultraviyole ışın türleri;

    Ultraviyole A(UVA)

    · Dünyaya en çok ulaşan ışındır.

    · UVB’den daha az zararlıdır.

    · Vücutta birikici etkisi vardır.

    · Ne kadar küçük yaşta maruz kalınırsa zararlı etkisi o kadar artar.

    · Camdan geçemez.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.