DOLAR 32,5536
EURO 35,0017
ALTIN 2427,546
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Gürkan Akkuş: Yılın ilk ayında başlayan artış motivasyonu artıracaktır

    Gürkan Akkuş: Yılın ilk ayında başlayan artış motivasyonu artıracaktır
    21.02.2018
    A+
    A-

    TÜİK,  2018 yılı ocak ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Buna göre; “Türkiye genelinde konut satışları 2018 ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %1,7 oranında artarak 97 bin 019 oldu.” Sektör temsilcilerinden ERA Gayrimenkul Türkiye İş Geliştirme ve Pazarlama Direktörü Gürkan Akkuş konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu.

    Konut satış verilerini iyi okumalı ve analiz etmeliyiz. Konut satış rakamları her yıl olduğu gibi artmaya devam ediyor. Konut satışlarındaki ivmeyi gayrimenkul sektörüne ve ekonomiye duyulan güvenin bir göstergesi olarak görüyoruz. 2018 yıllının başlarında olduğumuz bu zamanlarda emlak ve gayrimenkul sektör de yaşanan büyüme hızlanarak önümüzdeki dönemlerde devam etmeli. Sektör bazında 2017 yılında yapılan çalışmalar sayesinde bir çok yenilik ve canlılık yaşandı. TÜİK tarafından açıklanan yılın ilk ayında bir önceki yılın aynı ayına göre konut satışlarında yüzde 1,7 oranında artış yaşandığını görüyoruz ve bu rakamlar artışın devam edeceğine yönelik olarak bizleri umutlandırıyor. En güvenilir yatırım araçlarından olan konut, artan satışlarla birlikte ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edecek.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.