DOLAR 32,3376
EURO 35,0811
ALTIN 2238,974
BIST 8720,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Güzel havadan en iyi şekilde yararlanın

    Güzel havadan en iyi şekilde yararlanın
    07.07.2020
    A+
    A-

    Yaz mevsimi ve güneşin, doğaya olduğu kadar insanlara ve mekanlara olan pozitif etkisi biliniyor. Dünyanın en büyük kuvars yüzey üreticisi Cosentino’nun tasarımcıları yazın tüm enerjisini evlerinize yansıtmak için birtakım önerilerde bulunuyor. İşte yazın bitmesini hiç istetmeyecek öneriler.

     

    Mevsimlerin insanlar üzerine olan etkisi biliniyor. Yaz mevsimi ise herkesin en çok beklediği ve insanların ve doğanın enerjisinin en çok yükseldiği mevsimlerden biri. Cosentino’nun tasarımcılarının önerileriyle, yılın en çok beklenilen dönemlerinden olan yazın tüm enerjisini evinize yansıtarak hayatınıza renk ve pozitiflik katın.

     

    Doğal ışıktan yararlanın

    Yazın tüm enerjisini evinize almak için doğal ışıktan yararlanın. Yazın gelmesiyle güneş evlerimizi daha fazla aydınlatıyor. Bize düşen ise bu ışığı evimize alarak evleri sıcacık bir hale dönüştürmek kalıyor. Bunu başarabilmek için ise, pencereleri ve perdeleri sonuna kadar açın.

     

    İçeri temiz hava girsin

    Perde ve pencereleri sonuna kadar açın ve güneşin, temiz havanın evinizin derinliklerine kadar akmasına izin verin. Doğal güneş ışığının ruhunuzu dinlendirdiğini ve evinizi daha enerjik bir hale getirdiğini kısa sürede siz de hissedeceksiniz.

     

    Güneşin önünü kapatmayın  

    Güneşin ve temiz yaz havasının evin en uç köşelerine ulaşmasını sağlamak için camların ve kapıların önüne, güneşi engelleyecek masa, sandalye ve dolap gibi eşyalar koymaktan kaçının. Bu sayede güneşin yenileyici ektisi evinizin her noktasına yayılsın.

     

    Eşya seçiminde ışığı yansıtacak detaylara odaklanın

    Evinizi dekore ederken, eşyalarınızın tasarımı kadar renklerinin de önemli olduğunu unutmayın. Eşya seçerken renklerin ışık yayma ve yansıtma özeliklerine de dikkat edin. Koyu renkler güneş ışığını daha fazla emerek, evinizi daha karanlık gösterebilir. Bundan kaçınmak için koltuk, dolap gibi eşyalarınızda daha açık renkleri tercih edin ve güneşi evinize daha çok yansıtın.

     

    Duvarlar da önemli

    Eşyalarınızda olduğu gibi duvar ve zeminleriniz de açık renkleri seçerek güneşin parlaklığını tüm gün doyasıya içinize çekebilirsiniz. Aydınlık alanların insan psikolojisi üzerine olumlu etkileri olduğunu hiçbir zaman unutmayın. Güneş ışığı ve daha aydınlık bir ev ile yaz mevsimini enerjiniz yüksek bir şekilde geçirin.

     

     

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.