DOLAR 32,3015
EURO 35,0495
ALTIN 2282,849
BIST 8983,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    GYODER: Kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırmalıyız

    GYODER: Kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırmalıyız
    04.03.2020
    A+
    A-

    GYODER (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği), ‘1-7 Mart Deprem Haftası’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, topraklarının büyük bir kısmı deprem kuşağında yer alan Türkiye’de depreme karşı binaları güçlendirmek, güvenli ve sağlıklı yapılara sahip olmak için kentsel dönüşümün hızlandırılması gerektiğine dikkat çekti. GYODER’in açıklaması şöyle:

    “Depreme karşı binaları güçlendirmek, güvenli ve sağlıklı yapılara kavuşmak için kentsel dönüşüm sürecini el birliğiyle yürütmemiz gerekiyor. Son yasal düzenlemelerle yükleniciye teminat zorunluluğu getirilirken, kentsel dönüşüm kapsamındaki inşaatları, yeterliliği olan firmaların üstlenebileceği bir süreç başladı. Hem yüklenicilerin hem vatandaşların mağduriyetinin önüne geçilmesinin amaçlandığı yeni düzenlemeler ve eylem planı, toplumun dönüşüme yönelik güveni ve inancını artıracaktır.

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ülkemizde bulunan toplam 20 milyon konutun risk alanı içindeki 6,5 milyonunun dönüşmesi gerektiğini, acil öncelikli 1,5 milyon konutun ise 2023’e kadar dönüştürüleceğini açıkladı. 300 bini İstanbul’da bulunan, ülke genelindeki toplam 1.5 milyon konutun acil dönüşümünün gerçekleştirilmesi için adımlar atılması kentsel dönüşüm sürecini hızlandıracaktır.

    Kentsel dönüşümün layık olduğu şekilde yapılması çok önemli. İmar artışına dayalı bir paylaşım ile kentsel dönüşüm uygulamasının sona ermesi gerekiyor. Bizim her platformda dile getirdiğimiz konu ‘akıllı, sürdürülebilir kentsel dönüşüm’dür. Şehirlerimizi, talep ve ihtiyaçlara göre planlayıp geliştirmeli, değiştirmeli ve dönüştürmeliyiz. İlgili yönetmeliklerin ihtiyaçlara ne ölçüde yanıt verdiğinin sorgulanmasını, gerekli revizyonların yapılmasını ve uygulamaların denetlenmesini sağlamalıyız.

    Türkiye’de depreme hazırlıklı olmak için kentsel dönüşüm en önemli çözümdür. Dolayısıyla kamunun desteği ve yeni yasal düzenlemelerin olumlu etkisi ile hiç zaman kaybetmeden bu sorunu çözmeliyiz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.