DOLAR 32,5899
EURO 34,7957
ALTIN 2406,85
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Häfele Concept Project, konut sektörünü değiştiriyor

    Häfele Concept Project, konut sektörünü değiştiriyor
    23.08.2017
    A+
    A-

    Yenilikçi iş modelleriyle diğer Häfele merkezlerine örnek olan Häfele Türkiye, bu kez gayrimenkul sektörüne yönelik Häfele Concept Project ismiyle yeni bir iş modeli geliştirdi. Tüm dünyada sektörü değiştirme iddiası taşıyan bu modelin ilk olarak Türkiye’de uygulanması, şirketin Türkiye’nin geleceğine olan güveninin bir göstergesi oldu.

    Konut projelerinin ana tedarikçisi olan Häfele, yeni bir bakış açısıyla geliştirdiği Häfele Concept Project ile tüm dünyada gayrimenkul sektörünü değiştiriyor.

    Yenilikçi iş modelleriyle diğer Häfele merkezlerine örnek olan Häfele Türkiye, bu kez gayrimenkul sektörüne yönelik Häfele Concept Project ismiyle yeni bir iş modeli geliştirdi. Tüm dünyada sektörü değiştirme iddiası taşıyan bu modelin ilk olarak Türkiye’de uygulanması, şirketin Türkiye’nin geleceğine olan güveninin bir göstergesi oldu.

    Mutfak, banyo, giyinme alanı, vestiyer ve kapılar için geliştirdiği modüler sistemlerle küçük alanları daha kullanılabilir hale getiren proje, 40 metrekarelik bir evde, 74 metrekarelik bir algı oluşturabiliyor. Şirketin yıl sonuna kadar hedefi ise bu sistemi 100 bin daireye uygulamak. Bugüne kadar 20 bin konutluk proje için örnek daire hazırlayan Häfele, Concept Project’i yıl sonuna kadar 100 bin daireye uygulamak istiyor.

    150 ülkede faaliyet gösteriyor

    90 yılı aşan küresel tecrübesi ve 130 bin çeşitlik ürün gamıyla tüm dünyada mutfak, banyo, mobilya, kapı üreticileri ile konut ve kamu projelerinin ana tedarikçisi olan şirketin 6 fabrikası, 7.300’den fazla çalışanı bulunan firmanın 150 ülkede faaliyeti ve 37 ülkede de merkezi var.

    18 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren Häfele Türkiye de bu merkezlerden biri. Üst üste büyüme ödülleri alan Häfele Türkiye, hızlı büyüme performansı ve gösterdiği başarılarla 6 ülkenin bağlı olduğu bölgesel bir merkez konumunda.

    Yaşam alanlarının yönetimi

    Häfele Concept Project konutların mutfak, banyo, giyinme alanı, vestiyer ve kapılarına yönelik çözümler sunuyor. “Yaşam alanlarının yönetimi” olarak özetlenebilecek projede, Tüm ihtiyaçlar şık, işlevsel, benzersiz ve konforlu çözümlerle karşılanıyor. Üstelik bu çözümler her proje için standart değil; projenin büyüklüğüne ve bütçesine göre farklılaşabiliyor.

    Konutlarda şıklığın teminatı

    Häfele Concept Project’te önemli konunun Häfele markası altında yaratılan şıklık olduğuna dikkat çeken Häfele Türkiye ve Bölgesi İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun, konutlarda şıklığa yeni bir tarif getirdiklerini söylüyor ve ekliyor:

    “Konut içinde kullanılan tüm aksesuarlar, donanımlar, kapak ve tezgahların renk ve stil uyumu uyumuna dikkat ederek, yeni teknolojiler ile yaşam alanlarına sürprizler katıyoruz. Örneğin mobilyalara entegre ettiğimiz aydınlatma çözümleri hem ihtiyaç gideriyor hem de mekana şıklık katıyor. Mutfak ve banyo mobilyalarını ses sistemleri ile hoparlöre çeviriyoruz. Banyo aynalarının buğu yapmasını önleyen çözümlerle konforu bir standart haline getiriyoruz.”

    Türkiye’de insanların yaşam standartlarının ve satın alma trendlerinin değiştiğine değinen Uytun şöyle devam etti:

    “Büyük konutlar satın alınmaya devam ediyor ancak özellikle büyük şehirlerde insanlar daha küçük metrekarelerde daha fonksiyonel çözümler talep ediyor. Biz de Häfele olarak değişen trendlere ayak uydurduğumuz için bu projeyi geliştirdik. Küçük konutlara sunduğumuz verimli depolama çözümleri ile 40 metrekarelik bir konutta 74 metrekarelik kullanım alanı oluşturuyoruz. Aynı şekilde büyük metrekareli evlerde ise benzersiz çözümlerle özendiren bir fark yaratıyoruz.”

    2 ayda satış rekoru kırıldı

    Häfele Concept Project’ de ilk uygulamanın Kayseri’deki Golden Center-3 projesinde hayata geçtiğini ve uygulama sonrası 60 günde 300 dairenin satıldığına dikkat çeken Hilmi Uytun, “60 günlük dönem içinde bir satış rekoru kırıldı.

    İstanbul Sancaktepe’deki Ilgın Konakları projesinde yaz sonuna kadar satışların yarısının tamamlanacağını öngörüyoruz. Kıbrıs’ta numune daire inşaatına başladık. Aynı şekilde Gürcistan’da başlamak üzere olan projelerimiz var. Yılsonuna kadar toplamda 100 bin daireye denk gelen projelerin örnek dairelerini tamamlamaya hazırlanıyoruz” dedi.

    Son tüketiciye de hitap ediyor

    Çoğunlukla konut projelerinde tercih edilen Häfele Concept Project’i, müteahhit ve mimarlar dışında son kullanıcılar da talep edip hayata geçirebiliyorlar. Bu süreçte Häfele’nin yenilikçi başka bir iş modeli olan Häfele Kalite Noktaları devreye giriyor. Türkiye çapında sayıları 80’i aşan Häfele Kalite Noktaları, yalnızca Häfele ürünleriyle mutfak, banyo, gardırop, vestiyer ve kapı üretimi yapan perakende kanalındaki iş ortakları.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.