DOLAR 32,3841
EURO 35,0596
ALTIN 2326,178
BIST 9096,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Haftanın son işlem gününde konut kredisi faizleri ne kadar oldu?

    Haftanın son işlem gününde konut kredisi faizleri ne kadar oldu?
    14.02.2020
    A+
    A-

    Kredi faiz oranlarındaki indirimler Şubat ayında da hız kesmeden devam ediyor. Peki konut kredisi faiz oranları haftanın son işlem gününde ne kadar oldu?

    Bankaların kredi faiz oranları yaklaşık sekiz aydır aralıksız düşüş ivmesi sergiliyor. Ekonomik dengelenme politika faizlerindeki düşüş ve enflasyondaki kısmi gerileme konut kredisi faiz oranlarını son yılların en düşük seviyesine indirdi. Şubat ayında da devam eden kredi faiz indirimleri sonrasında en düşük konut kredisi faiz oranı sıfır konutlar için %0.79’a, ikinci el konutlar için %0.89’a geriledi. Konut için tabela faiz oranları ortalaması ise %1.28’e indi.

    Haftanın son işlem günü itibariyle 150.000 TL tutarda 5 yıl vadeli konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin toplam geri ödemesi 139.000 TL’ ye denk geliyor. Kredinin aylık taksitleri ise 3.150 TL oluyor. KrediPazari. com’un araştırmalarına göre 14 Şubat itibariyle tüm bankaların konut kredisi faiz oranları şu şekilde;

    Kamu Bankaları
    Kamu bankaları ilk kez satışa sunulan konutlar için ortak kredi kampanyası sunuyor. Ziraat Bankası, HalkBank, VakıfBank ve Ziraat Katılım Bankası sıfır konut için aylık %0.79 faiz oranı ile 15 yıl vadeye kadar kredi kullandırıyor.

    Kamu bankalarının ikinci el konutta sunduğu kredi faiz oranları özel bankaların gerisinde kalıyor. Ziraat Bankası ve HalkBank %0.99, VakıfBank ise %0.93 faizle ikinci el konuta kredi sağlıyor.

    Kuveyt Türk Bankası
    Kuveyt Türk Katılım Bankası konut finansmanı için tabela kar payı oranlarını %0.94 olarak uyguluyor. Banka ayrıca kampanyalı konut finansmanı dahilinde tüm konut taleplerini %0.89 oranla karşılıyor.

    İNG
    İNG tabela faiz oranlarını %0.96 kampanyalı konut kredisi faiz oranlarını ise %0.94 olarak sunuyor.

    İş Bankası
    İş Bankası %1.75 tabela faiz oranı sunsada kampanyalı ürünleri için %0.95 faizle konut kredisi sağlıyor. İş Bankası ayrıca kamu lojmanlarının satışında %0.95’den başlayan faizlerle kredi sağlıyor.

    Yapı Kredi Bankası
    Yapı Kredi Bankası dün uyguladığı indirim sonrasında 3 yıl vadeye dek %0.95, 5 yıl vadeye kadar %0.97 ve 10 yıl vadeye kadar %0.99 faizle kredi kullandırmaya başladı.

    TEB
    TEB kampanyalı konut kredisi ürünleri için faiz oranlarını tüm vadelerde 10 yıla kadar %0.99’a düşürdü. Banka tabela faizleri ise halen %2.58 seviyelerinde.

    Akbank
    Akbank gerçekleştirdiği indirim sonrasında konut kredisi faizlerini 10 yıl vadeye kadar %0.95’a çekti.

    Garanti BBVA
    Garanti BBVA 500.000 TL ve 10 yıl vadeye kadar tüm tercihlerde %0.99 faiz oranı ile kredi sağlıyor.

    HSBC
    HSBC Bank tabela oranlarını %1.4’e düşürdü. Banka ayrıca %0.99 ile 120 ay vadeye dek kampanyalı sigortalı kredi sunuyor.

    ICBC Bank
    ICBC Bank tabela faiz oranları dahilinde %2 faiz oranı sunarken kampanyalı kredi ürünü için %1.01 oranı ile kredi sunuyor.

    QNB Finansbank
    QNB Finansbank konut kredisi için 10 yıl vadeye kadar %1.04 faiz oranı ile kredi kullandırıyor.

    DenizBank
    DenizBank tabela oranları kapsamında %1.39 faiz oranı sunarken, kampanyalı faiz oranları dahilinde %1.09 faizle kredi kullandırıyor.

    Anadolubank
    Anadolubank 60 ay vadeye kadar %1.17, 61 ile 120 ay vade arasında ise %1.38 faiz oranı ile kredi kullandırıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.