DOLAR 32,3287
EURO 35,0757
ALTIN 2297,002
BIST 8988,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Hakan Aydoğdu: Leasingler uygun faizle sunulursa üretimin önü açılır

    Hakan Aydoğdu: Leasingler uygun faizle sunulursa üretimin önü açılır
    18.01.2019
    A+
    A-

    TİAD Başkanı Hakan Aydoğdu “Yatırım maliyetleri hayli yüksek olan makinalar için 24 aydan kısa olmamak üzere uygun faizle bir yatırım enstrümanı üretilmeli. Aksi halde Türkiye’nin 2019 ve 2020 üretim ve yatırım verileri baş aşağı olacak. Uzun vadede Türkiye’nin ihracatını olumsuz etkileyecek.” dedi.

    Aydoğdu “KOBİ’ler için hazırlanan yeni kredi paketinin üretime dönmesi için yatırımların yüzde 65’inin leasing ile yapıldığı makine ve takım tezgahları sektöründe, leasinglerin işlem yapamaması ya da teşvik edici olmaması; şu an için büyük sorun ve maalesef geleceğe yönelik büyük bir tehdit. Eğer leasinglerin de sektörümüz için ciddiyeti anlaşılır ve onlar için de uygun faizli kaynak yaratılabilirse üretimin önü açılmış olur.” açıklamasında bulundu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.