DOLAR 32,3087
EURO 35,0594
ALTIN 2276,159
BIST 8991,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Halıcılık sektörü 5.Kez Gaziantep’te görücüye çıktı

    Halıcılık sektörü 5.Kez Gaziantep’te görücüye çıktı
    24.04.2018
    A+
    A-

    Uluslararası DOMOTEX Turkey Fuarı, Türkiye’yi dünya halıcılık sektöründe zirveye taşıma vizyonuyla 5. kez Gaziantep’te kapılarını açtı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin ile sektör temsilcilerinin katılımıyla açılışı yapılan fuara, ulusal ve uluslararası 195 firma katıldı. Fuar, 27 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek.

    Ulusal ve uluslararası halıcılık sektörü, Uluslararası DOMOTEX Turkey vesilesi ile bu yıl 5’inci kez Türkiye halıcılık sektörünün merkez üssü Gaziantep’te buluştu. Gaziantep Ticaret Odası, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği, Gaziantep Halıcılar ve Dokumacılar Odası işbirliği ile Deutsche Messe’nin iştiraki Hannover Fairs Turkey Fuarcılık tarafından düzenlenen fuar, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin ve sektör temsilcilerinin katıldığı bir törenle kapılarını açtı. Ulusal ve uluslararası 195 firmanın yer aldığı fuar 4 gün boyunca lokal ve uluslararası ziyaretçileri ağırlayacak.

    Gaziantep’in dünyanın en rekabetçi şehri olduğuna dikkat çekerek, DOMOTEX Turkey’in Türkiye’nin halı ve zemin kaplamaları sektöründeki gücünün göstergesi olduğuna vurgu yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü şunları söyledi:

    Türk kültürünün, sanatının ve geleneklerimizin önemli parçalarından biri olan halılarımız dünyanın her yerinde tercih edilmeye başlandı. Türkiye 2013-2017 yılları arasında 5 yıllık dönemde 10.6 milyar dolarlık halı ihracatına imza atmayı başardı. 2017 yılında dünyaya 2.2 milyar dolarlık halı ihraç ettik. Halı ihracatımızın toplam ihracatımız içindeki payı yüzde 1.4 seviyesinde gerçekleşti. Suudi Arabistan, ABD, Irak, Almanya başta olmak üzere dünyanın her yerine Türk halılarını ihraç ettik. Halı fabrikalarımız tüm dünyaya halı dokudu. Gaziantep makine halısında sektörün liderliğini yaparak ülkemizin üretimine, ihracatına ve katma değerine olan katkısını sürdürdü. Bu gün açılışını yaptığımız uluslararası fuar Türkiye’nin ve Gaziantep’in Türkiye’nin halı ve zemin kaplamaları sektöründeki gücünün çok net bir göstergesidir.

    Türkiye’nin halı ve zemin kaplamaları sektöründe faaliyet gösteren güçlü firmalarıyla uluslararası alandaki gücüne değinen Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel de açılış konuşmasında şunları belirtti;

    Fuarımız bu yıl, ulusal ve uluslararası düzeyde katılımcı tüm firmalara, özellikle Türkiye ve Ortadoğu ile ilişki kurma noktasında birçok avantaj sunuyor. Uluslararası ilginin her geçen yıl arttığı fuarımız, önceki yıllara göre artan yabancı katılımcı sayısı ile Gaziantep ticaret hayatına da bir hareketlilik kazandıracak. Yün, ipek, kaşmir, bambu lifi, ve polyester gibi farklı malzemelerden üretilmiş binlerce modern ve klasik halı tasarımlarının ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu fuarımızda,Türkiye’nin üreticileri kendi kültürümüzün bir parçası olan el-dokuma halıları, kilim, paspas, iplik, tekstil yer döşemeleri, elastik yer döşemeleri,laminant ve halı makinası ve teknolojilerini de sergileme fırsatı bulacak. Bunların yanı sıra, fuarda sergilenecek olan makine halılarıyla da katılımcı firmalarımız geliştirdikleri yeni teknikleri gösterme şansı elde edecek.Tüm katılımcılarımızın çok iyi neticeler alacaklarına inanıyorum.”

    Dünya Halıcılık Sektörü “DOMOTEX”le Büyüyor!

    Açılışa özel Almanya’dan ziyaretçi olarak katılan, Deutsche Messe AG Global Satış ve Uluslararası Ticaret Fuarları Kıdemli Başkan Yardımcısı Alexander Wurst ise hedeflerinin DOMOTEX Turkey’Avrasya bölgesinin yanı sıra dünyada da lider konuma taşıyarak Türkiye halıcılık sektörünün imalatta elde ettiği başarıyı uluslararası ticaret alanında da en iyi şekilde temsil etmek olduğunu belirtti. Wurst konuşmasında;

    “Bu yıl 5. kez düzenlediğimiz Gaziantep DOMOTEX Turkey 200’e yakın firma katılımıyla kısa sürede bölgenin en önemli vitrinlerinden biri halini aldı. Almanya, Çin ve Türkiye’den sonra, DOMOTEX markasıyla Amerika’da, döşeme başkenti Atlanta’da da bir ticaret fuarı düzenleyeceğiz. Katılımcı firmalarımızdan aldığımız güçle, “DOMOTEX” markamızı gelecek dönemde de daha da yukarıya taşıyacağımıza inanıyorum. Büyük fırsatlar sunan bu ülkede faaliyet göstermekten de büyük mutluluk duyacağımızı bir kez daha ifade etmek isterim.”

    Türkiyenin Makina Halıları Dünya Pazarında!

    Her yıl Gaziantep’te düzenlenen DOMOTEX Turkey, ulusal ve uluslararası katılımcı firmalara Türkiye ve Ortadoğu ile ilişki kurma noktasında birçok avantaj sunuyor. Ekonomi Bakanlığı desteği ile düzenlenen Uluslararası Alım Heyeti Programı kapsamında Rusya’dan Kanada’ya, Singapur’dan Bulgaristan’a, İran’dan Kırgızistan’a geniş bir coğrafyadan birçok ülkeden satın alma heyetlerinin ziyaret ettiğiDOMOTEX Turkey’de yeni işbirlikleri oluşturulacak.

    DOMOTEX Turkey bu yıl bölgedeki sıcak gelişmelere karşın yabancı katılımcı ülke çeşitliliği açısından da oldukça dikkat çekiyor. %18’i yabancı, toplam 195 firmanın katılımcı olarak yer aldığı fuarda ABD, Belçika, Çin, Danimarka, Hindistan, İran, Özbekistan, Sırbistan, Türkmenistan ve Ürdün’den katılımcı firmalar yeni trend tasarımlarını sergileyecekler. ABDSırbistan ve Türkmenistan’ın ilk kez katılım sağladığı fuar, Türkiye makina halılarının yeni pazarlara ulaşması noktasında önemli bir rol oynayacak.

    Gözler Türkiye’nin Halılarında Olacak!

    Halıcılık sektöründe yeni nesil ürün ve tasarımların görücüye çıktığı fuara bu yıl Türk halıları damgasını vuracak. Yün, ipek, kaşmir, bambu lifi ve polyester gibi farklı malzemelerden üretilmiş binlerce modern ve klasik halı tasarımları ziyaretçilerin beğenisine sunulurken ihracatta önemli bir paya sahip olan makine halılarının yanı sıra; Türkiye’nin kültürünü temsil eden el-dokuma halıları, kilim, tekstil yer döşemeleri, elastik yer döşemeleri, paspas, iplik ve halı makine ve teknolojileri de sergilenecek. Anadolu Delegasyonları programı kapsamında ise mimar, endüstriyel tasarımcı, mobilya üreticisi, yatırımcı, otel, AVM yetkilileri gibi çeşitli sektörlerden karar vericiler de 24 – 27 Nisan tarihleri süresince Gaziantep’te DOMOTEX Turkey’de ziyarette bulunacak.

    DOMOTEX Fuarları Hakkında:

    DOMOTEX HANNOVER (Ocak 12-15, 2018) dünyanın lider zemin döşemeleri fuarıdır. Fuarı Deutsche Messe AG Hannover organize etmektedir.

    DOMOTEX Asia/CHINAFLOOR (Mart 20-22, 2018 – Şanghay) Asya Pasifik bölgesinin en büyük uluslararası zemin döşemeleri fuarıdır. Fuarı VNU Exhibitions Asia, Build Your Dream ve Deutsche Messe’nin yan kuruluşu olan Hannover Milano Fairs Shanghai organize etmektedir.

    DOMOTEX USA (28 Şubat – 02 Mart, 2019 – Atlanta, Georgia) Amerikan zemin döşemeleri endüstrisine odaklanarak 2019’da açılışını yapacak. Fuarı Deutsche Messe’nin yan kuruluşu olan Hannover Fairs USA organize etmektedir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.