DOLAR 32,3181
EURO 35,1104
ALTIN 2297,876
BIST 9037,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    HALK GYO’dan ilk çeyrekte 11 milyon TL net kâr

    HALK GYO’dan ilk çeyrekte 11 milyon TL net kâr
    09.05.2017
    A+
    A-

    Özkaynaklarını 1 milyar 641 milyon TL’ye taşıyan Halk GYO’nun toplam aktifleri ise 1 milyar 889 milyon TL’ye yükseldi. Konut satış, ofis kira ve finansal gelirleri toplamını 2016’nın ilk çeyrek dönemine göre yüzde 12,5 artırmayı başaran Halk GYO’nun ilk çeyrekteki toplam hasılatı 21,6 milyon TL olarak gerçekleşti. Şirket yılın ilk üç ayında 11 milyon TL net kâr elde etti.

    Nitelikli ofis, konut ve otel projeleri ile portföyünü zenginleştirmeyi sürdüren Halk GYO, 2017 yılının ilk çeyreğini planladığı hedefler doğrultusunda kapattı. Stratejik portföy yönetimi çerçevesinde çalışmalarını ve yatırımlarını sürdüren Halk GYO’nun 2017 yılının ilk çeyreğinde net karı 11 milyon TL olurken, toplam hasılatı 21,6 milyon TL’ye ulaştı.

    Kurulduğu tarihten bu yana her yıl kâr eden Halk GYO’nun “doğru lokasyonda doğru proje” anlayışıyla gayrimenkul sektörüne değer kattığına dikkat çeken Halk GYO Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin şunları söyledi, “Halk GYO olarak, faaliyetlerimize başladığımız 2010 yılından bugüne portföy büyüklüğünü 4 kat artırdık ve portföyümüzü yeni projeler ile çeşitlendirdik. Sektörün önde gelen bir oyuncusu olarak, imza attığımız işlerle ekonomiye değer katmaya çalışıyoruz. Yılın ilk çeyreğini planlamalarımız doğrultusunda kapattık. Gayrimenkul sektörünün 2017 yılında da ekonomik büyümenin temel faaliyet alanlarından biri olacağına inanıyoruz”

    Tamamlandığında, şirketi büyüklük ve karlılık açısından bir üst kademeye taşıyacak Halk GYO IFM Kuleleri’nin inşasını, hızla tamamlamanın en büyük öncelikleri olduğunu vurgulayan Yetgin sözlerine şöyle devam etti: “Gayrimenkule olan ilginin artarak sürmesi, gayrimenkul sertifikası gibi finansal ürünlerin yaygınlaşması, sektörümüzü yeni projeler konusunda daha da cesaretlendiriyor. Biz de ülkemiz ekonomisine ve sektörümüze yarattığımız katma değeri artırmak için yatırımlarımıza devam ediyoruz”

    Doğru Lokasyonda Doğru Projeler
    Halk GYO, Ülkemizin önde gelen finans kurumlarını bir araya getirecek, tamamlandığında binlerce kişiye yeni iş imkânı sağlayacak, İstanbul’un küresel finans merkezi olması vizyonuyla geliştirilen, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesinin en büyük paydaşlarından. Halk GYO’nun, proje kapsamındaki; 34 ve 46 katlı iki ofis kulesi ve 8’er katlı üç ticari binasının inşası hızla devam ediyor.
    Halk GYO’nun İstanbul’un son dönemlerde en çok gelişme gösteren ilçelerinden biri olan Sancaktepe’deki 1.037 konutluk Bizimtepe Aydos Konut projesi ile Erzurum’da hayata geçirdiği Şehristan Konutları projesinin inşaat ve satışları da devam ediyor. “Mutluluk Evinizden Başlar” sloganıyla yükselen Bizimtepe Aydos projesi yaklaşık 95 bin metrekarelik bir alanda, yüzde 90 peyzaj alanına sahip olacak. “Şehrin Gözdesi” sloganıyla Erzurum’a yeni bir soluk getirecek Şehristan Konutları projesi ise yaklaşık 24 bin metrekarelik arsa üzerinde, 3 farklı tipte 13’er katlı 13 bloktan ve toplamda 620 daireden oluşurken, içinde ticari ünite alanlar da yer alacak.

    Halk GYO’nun ilk konut projeleri olan Eskişehir merkezli Panorama Plus ile İstanbul merkezli Referans Bakırköy projelerinde de sınırlı sayıda kalan bağımsız bölümlerin satışları devam ediyor. Daha önce Park Dedeman Levent Otel binasını Dedeman Group International’a kiralayan Halk GYO ayrıca, portföyüne ikinci bir otel projesi daha eklemeye hazırlanıyor. Halk GYO’nun, ofis ve banka şubesi olarak kullanılan Salıpazarı Binasının otele dönüşüm süreci devam ediyor.

    Halk GYO 2017 İlk Çeyrek Mali Verileri:
    Toplam Aktifler: 1 milyar 889 milyon TL
    Özkaynaklar: 1 milyar 641 milyon TL
    Toplam hasılat: 21,6 milyon TL
    Net Dönem Karı: 11 milyon TL

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.