DOLAR 32,5857
EURO 34,8072
ALTIN 2513,427
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Haluk Hasanoğlu: Emlak Bankası mevcut stokları eritecek

    28.02.2019
    A+
    A-

    ‘Emlak Bankası’, Türkiye Emlak Katılım Bankası adıyla bankacılık sektörüne geri döndü. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın kuruluşuna onay verdi. Bankanın faaliyet izni Resmi Gazete’de yayımlandı.

    Kurulun 8262 sayılı ve 26 Şubat 2019 tarihli kararına göre, 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 10’uncu maddesi ile Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliğine İlişkin Yönetmeliğin 7’nci maddesi kapsamında yapılan değerlendirme neticesinde, Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ’ye faaliyet izni verildi.

    Konuyla alakalı değerlendirmede bulunan, Hasanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Hasanoğlu; “18 yıl aradan sonra Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın faaliyet izni alması sadece sektörümüz için değil, ülkemiz için de önem teşkil ediyor. Emlak Katılım Bankasının konumu, hem konut geliştiricilerin hem de tüketicilerin finansmana ulaşımının kolaylaşması, finansmanın çeşitlenmesi işlerin daha da hızlı yürütülmesi adına önem arz ediyor. Konut kredi faiz oranıyla ilgili Emlak Bankası’nın piyasa şartlarından çok daha uygun rakamlarla konut kredisi imkanı sunmasını bekliyoruz. Sunulacak bu faiz oranları sektörümüz adına çok faydalı olacaktır. Emlak Katılım Bankasının sağlayacağı imkanlar ile birlikte mevcut bulunan daire stoklarının eriyeceğine inanıyoruz.” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.