DOLAR 32,6018
EURO 34,7637
ALTIN 2521,556
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Haluk Hasanoğlu: Yabancıların ülkemize ilgisi devam ediyor

    Haluk Hasanoğlu: Yabancıların ülkemize ilgisi devam ediyor
    20.06.2018
    A+
    A-

    TÜİK’in açıklamalarına göre Türkiye genelinde mayıs ayında konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,7 oranında artarak 119 bin 655 oldu. Konuyla ilgili Hasanoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Hasanoğlu şu açıklamayı yaptı:

     

    Türkiye genelinde konut satışları 2018 Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,7 oranında arttı. Geçtiğimiz ay Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe giren konut teslimlerinde uygulanan KDV ve tapu harcı indirimi ile konut kredilerinde yapılan yeni düzenlemeler durgun seyirdeki emlak sektörünü canlandırdı. Bunun yanı sıra GYODER, İNDER ve KONUTDER’in öncülüğünde başlatılan ‘Birlikten Güç Doğacak Türkiye Kazanacak’ kampanyası da konut satışlarını hızlandırdı. Sektörü olumlu yönde etkileyen bizim de Hasanoğlu İnşaat olarak BANU EVLERİ Ispartakule 2 ve BANU EVLERİ Ispartakule 3 projelerimizle destek verdiğimiz kampanyanın 30 Haziran’a kadar uzamış olması satışların önümüzdeki günlerde daha da artacağının bir göstergesidir.

     

    Mayıs ayında yabancılara yapılan konut satışlarında ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 36,1 oranında artış gerçekleşti. Bu artış yabancı yatırımcının ülkemize olan ilgisinin bir göstergesidir. Yabancılara konut satışında İstanbul ilk sıradaki yerini korudu. İstanbul’u sırasıyla Antalya, Bursa, Yalova ve Ankara takip etti. Yabancıların ülkemizde konut yatırımına devam etmesi ülkemize yönelik olumsuz algı çalışmaların başarısız olduğunun kanıtıdır. Önümüzdeki dönemde de yabancı yatırımcının uzun yıllardır olduğu gibi yine Türkiye’de konut yatırımına devam edecektir” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.