DOLAR 32,3274
EURO 35,0867
ALTIN 2298,984
BIST 8982,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Hamilton Belçika’daki zaferiyle aradaki farkı kapattı

    Hamilton Belçika’daki zaferiyle aradaki farkı kapattı
    30.08.2017
    A+
    A-

    Lewis Hamilton bu hafta sonu Belçika Grand Prix’sindeki sıkı zaferinin ardından 200. Formula Bir yarışını muhteşem bir şekilde kutladı. Mercedes-AMG Petronas Motorsport Takımı sürücüsü aynı zamanda İtalya’daki bir sonraki yarışın öncesinde Sebastian Vettel’in 2017 sürücüler şampiyonasındaki liderlik farkını da yedi puana düşürdü.

    Elemelerde etkileyici bir turun ardından Michael Schumacher’in 68 pol pozisyonluk rekoruna ortak olarak pol pozisyonunda başlayan Lewis, start ışıklarından damalı bayrağa kadar tüm yarış boyunca Ferrari’den Sebastian Vettel’in takibindeydi.

    Sansasyonel bir manzara için Ardenne sıradağlarının arasına sıkışmış gibi yapılan efsanevi Spa-Francorchamps pistinde, iki çağdaş şampiyona rakibi muazzam bir düelloya tutuştular. Bu aynı zamanda, F1’in geleneksel sezon ortası tatilinden dönüşte heyecan verici bir sonucu işaret eden bir mücadeleydi.”

    Bir güvenlik aracı Vettel’e yeniden startta baskı yapma şansı verdiğinde, Lewis sonradan gerginlikten kurtulmuş oldu. Vettel’in Ferrari’si daha hızlı ultra yumuşak lastiklere sahip olmasına rağmen, üç kez dünya şampiyonu olan sürücü serinkanlılığını koruduğu ve parkur pozisyonunu yeniden kazandığı için kaza sadece bir hız kesme işlevi görmesiyle kaldı.

    Vettel’le olan bu mücadelesi açıkça hoşuna giden Lewis şunları söyledi: “Sezona geri dönmek, üstelik bir galibiyetle başlamak inanılmaz bir duygu. Ferrari’ler araya girerek iyi bir sonuç aldılar ve bugün gerçekten de harika mücadele verdiler. Hız ve tempoları çok çok yüksekti.

    “Yarış boyunca şu an biraz rahatlayabilirim diyebileceğim hiçbir an olmadı. Her ikimiz için de her turda daha da zorladığımız sprint yarışı gibi bir durum vardı. Yarış dediğin gerçekten böyle olmalı: hataya yer yok; hiçbir yanlışlığa yer yok – çünkü en ufak bir hata yapmış olsaydım bunu hemen fark ederdi. Her iki tarafta da açıkça güçlü olan yanlar ve zayıflıklar vardı: bizim otomobilimizdeki güçlü yanlar ve onların otomobilindeki güçlü yanlar. Sürekli olarak en iyi tur sürelerini değişip durduk. Bu, sezonun ikinci yarısına kesinlikle iyi bir başlangıç oldu ve bir sonraki yarışı iple çekiyorum.”

    Lewis F1 kariyerindeki 58. galibiyetini kutlarken, Silver Arrows takım arkadaşı Valtteri Bottas Belçika’da zor bir hafta sonundan sonra beşincilikle yetinmek zorunda kaldı. Başarı için İtalya’daki bir sonraki Grand Prix’ye odaklanmış olan Valtteri şöyle konuştu: “Bugünkü yarış ve sonucu büyük bir hayal kırıklığıydı; benim için her yönüyle zor bir hafta sonu oldu. En azından podyuma çıkabilmek ve bir takım olarak bizim için iyi puanlar alabilmek güzel olurdu.”

    Sağlam bir performanstan sonra Valtteri, Kimi Raikkonen ve Daniel Ricciardo tarafından geride bırakıldığı yeniden startta yakalandı. Valtteri şu şekilde açıkladı: “Güvenlik aracı yeniden startından sonra, bende yumuşak lastikler vardı ama benim geçenlerde ultra yumuşak lastik kullanıyordu. Köşeye sıkıştırıldım, tutuş sorunları yaşadım ve onlarla mücadele edemedim. Bu benim yaşadığım en zor hafta sonuydu, bu yüzden bundan ders almalıyım çünkü yeterince hızlı değildim. Hatalarımı hızlı bir şekilde gözden geçirmeliyim ve umarım ardından daha güçlü bir şekilde geri dönebilirim.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.