DOLAR 32,4873
EURO 34,7948
ALTIN 2484,017
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Hamsi buğulama lezzeti Hotpoint ile katlanıyor

    Hamsi buğulama lezzeti Hotpoint ile katlanıyor
    03.09.2018
    A+
    A-

    Hotpoint’in sağlıklı yemekler pişirmek isteyenler için geliştirdiği yeni buharlı fırını lezzet deneyimine farklı bir boyut kazandırıyor. Karadeniz mutfağının en meşhur lezzetlerinden hamsi buğulama, usta şef Burak Zafer Sırmaçekici’nin pratik tarifi ve Hotpoint farkıyla her mevsim sofralarda yerini alıyor.

    Tamamı A+ ve A++ enerji sınıfı Hotpoint derin dondurucular ile mevsimi geçse bile her zaman taze balık bulmak mümkün. Hızlı dondurma özelliği sayesinde sebze ve meyvelerin yanı sıra et ve balık gibi gıdaların tazeliği ve besin değeri aylarca güvenle korunuyor. Bu da taze hamsi yemekleri için kış mevsimini beklemek gerekmediği anlamına geliyor.

    Hamsi buğulamanın tadını bir de 3 kat fazla lezzet deneyimi ile çıkarın

    Standart fırınlarda balığın kurumasını önlemek için pişirme kağıdı veya alüminyum folyoya sarma yönteminin kullanılması gerekiyor. Hotpoint Gentle Steam buharlı fırınlar ise pişirme esnasında ideal sıcaklık ve nem oranını muhafaza ederek daha sulu, daha çıtır ve 3 kata kadar daha lezzetli yemekler pişirmeye yardımcı oluyor ve balık programı sayesinde buhar fonksiyonu ile nemi içeri hapsediyor. Usta şef Burak Zafer Sırmaçekici’nin özel tarifiyle hazırlanan hamsi buğulama, dört mevsim sofraların yıldızı olmaya aday.

    Malzemeler:

    1 kg. hamsi

    2 kuru soğan

    2 domates

    1 limon

    Tuz- karabiber

    1/2 çay bardağı zeytinyağı

    Tarif:

    Hotpoint Gentle Steam buharlı fırınınızı 180 derecede çalıştırın. Hamsileri ayıklayıp temizleyin ve bol su ile iyice yıkayın. Bir süzgeçte kurumaya bırakın. Bu sırada soğan ve domateslerin kabuklarını soyup halka halka doğrayın. Isıya dayanıklı bir kabın altına biraz zeytinyağı sürüp

    soğanların yarısını kullanarak tabanını kaplayın. Temizlediğiniz hamsileri tuzlayıp yarısını soğanların üzerine sıralayın. Bir kat soğan ve bir kat daha hamsi dizerek devam edin. 1 limonun yarısını dilimleyip domateslerle beraber hamsilerin üzerine dizin. Yarım limonun suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırıp malzemelerin her tarafına dökün. Kabı fırının orta rafına yerleştirin ve buhar haznesine 1 çay bardağı su ekleyip 25-30 dk pişirin. Afiyet olsun.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.