DOLAR 32,3251
EURO 35,0329
ALTIN 2282,686
BIST 8974,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Hangi bankaların konut kredisi oranları düştü?

    Hangi bankaların konut kredisi oranları düştü?
    27.04.2020
    A+
    A-

    Merkez Bankası’nın Nisan ayı bir  hafta vadeli repo faizlerinde indirime gitmesi ile bankaların kredi faiz oranlarındaki indirimler hızlandı. Hangi bankaların konut kredisi oranlarını düştü?

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) para politikası faizlerindeki indirim serisine ara vermeden devam etti. Banka 2019 Temmuz itibariyle başladığı indirimlerin 8’incisini gerçekleştirerek 100 baz puan indirim uyguladı. İndirim piyasaların meydan beklentisi üzerinde gerçekleşti.

    Merkez Bankası’nın Nisan ayında para politikası faiz oranlarını %8,75’e indirmesi son haftalarda döviz karşısında baskı altında olan Türk Lirası üstünde ilk saatlerde yükseliş medyana getirsede ciddi yükselişler yaşanmadı. Dolar kuru haftanın son günü ilk saatlerde 6.98 ile Çarşamba yaşanan kapanışın hafif altında seyrediyor.

    Repo faiz indirimi geçtiğimiz günlerde bankaların swap işlem limitlerini yükseltmeye yönelik olarak gelen kararla beraber bankaların kredi maliyetlerini düşürdü. Coronavirus salgınının ilk olarak görüldüğü günler riskler karşısında yavaşlaması duran ve Mart ayı politika faizlerinde de indirim yapılmasına rağmen faizleri gerilemeyen bankaların arka arkaya gelen desteklerle maliyetleri düşürüldü. Bankalar da yeniden faiz indirimlerine yöneldi.

    KrediPazari.com’un araştırmalarına göre repo faiz indiriminin gerçekleştiği haftada konut kredisi oranları düşen bankalar şu şekilde,

    Yapı Kredi Bankası 

    İndirim sonrasında banka kredi üst limiti ve sıfır yada ikinci el ayrımı olmaksızın tüm konut taleplerini aylık %.0.89 faizle kredilendirdiğini açıkladı. Kredinin yıllık maliyet oranı %11,6’ya geriledi. Banka söz konusu oranlarla ikinci el konutlar için en düşük faiz oranını sunuyor.

    İNG 

    İNG gerçekleştirdiği indirim sonrasında tabela konut kredisi faizlerini %0.95’e kampanyalı sigortalı kredi faizlerini ise %0.93’e kadar düşürdü. İndirim sonrası bankanın konut için yıllık kredi maliyet oranı %12’ye indi.

    Kuveyt Türk 

    Kuveyt Türk Bankası da konut finansmanı kar payı oranlarını 10 yıl vadeye kadar %0.94’e indirdi. Banka finansmana ek olarak Kredili Hayat, BES ve Kredi Kartı ürünlerinin kullanılması halinde 3 puan indirim uyguluyor. Böylelikle oranları %0.91’e kadar düşüyor.

    TEB

    Bankanın tabela konut kredisi faizleri %2.58 düzeyinde yer alsa da kampanyalı konut kredisi için 10 yıl vadeye kadar %0.94 faizle kredi kullandırıyor. Kredinin yıllık maliyet oranı %12 seviyesinde yer alıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.