DOLAR 32,3015
EURO 35,0495
ALTIN 2282,849
BIST 8983,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Hayat Inosuit ile yenilikçiliğini sürdürüyor

    Hayat Inosuit ile yenilikçiliğini sürdürüyor
    06.05.2019
    A+
    A-

    Hayat Kimya, sektörünün Türkiye’deki ilk ve en büyük Ar-Ge yatırımı olan Ar-Ge Merkezi’nde yaptığı çalışmalarla akademi ve sanayi işbirliğini desteklemeye devam ederek İnoSuit Programı’na dahil oldu. Hayat Kimya Ar-Ge’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Fikret Koç,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen ‘Türkiye İnovasyon Haftası’nda katılım sertifikası aldı. Hayat Kimya, Inosuit Programı kapsamında başlattığı çalışma ile tüm süreçler tamamlandığında non-woven tesisinin üretim kapasitesinde % 11’e varan artışla verimlilik sağlamayı hedefliyor.

    Türkiye’den doğan markalarını globalleştirme vizyonuyla büyümeye devam eden Hayat Kimya, 2015 yılında 100 milyon TL yatırım yaptığı Ar-Ge Merkezi ile hem Türkiye, hem de bulunduğu diğer coğrafyalardaki farklı tüketici ihtiyaçlarına odaklanarak, hammaddeden ambalaja yeni ürün ve verimlilik artıran süreçler geliştiriyor.

    20 TÜBİTAK projesi ve 2 EU projesi ile Sanayi-Sanayi, Sanayi-Akademi işbirliklerini destekleyen Hayat Kimya, Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) tarafından yürütülen İnoSuit Programı ile non-woven tesisinin üretim kapasitesinde % 11’e varan artışla verimlilik sağlamayı hedefliyor.

    Dünyaya yenilik ihraç eden ‘’Global Yenilik Üssü’’

    Hayat Kimya Ar-Ge Merkezi, Türkiye’de sektöründeki ilk ve en büyük yatırımı olarak Türkiye’den dünyaya yenilik ihraç eden bir ‘’global yenilik üssü’’ niteliği taşıyor. Her ülke için ayrı Ar-Ge çalışmaları yürütülüyor. Ülkelerin kullanım alışkanlıkları analiz ediliyor ve o ülkenin koşulları oluşturularak çalışılıyor. Örneğin, deterjanlar Cezayir’deki suyun diğer ülkelerden farklı olması nedeniyle, Cezayir’deki su koşullarında test ediliyor, bu doğrultuda yenilikçi ürünler geliştiriliyor. Global anlamda tüketici beklentilerini doğru karşılamak için kapsamlı çalışmalar yürütülüyor.

    Türkiye’nin İlk’leri Hayat’tan

    Hayat Kimya, Ar-Ge Merkezi’nde 17 doktora29 yüksek lisans mezunu olmak üzere toplamda 90’ın üzerinde araştırmacı ve çalışanla, 50’den fazla patent başvurusu ile sektörde örneği görülmemiş bir ilke imza atıyor.

    Ürünleriyle de ilk’lerdeki öncülüğünü sürdürüyor;

    Türkiye’nin İLK çocuk deterjanı BINGO’dan – parfümsüz, boyasız ve hipoalerjenik formülüyle çocukların hassasiyetine özel geliştirilen ilk deterjan.

    Türkiye’nin İLK ve TEK elastik gövdeli, sarkmayan 3Boyut teknolojili bebek bezi MOLFIX’ten – tüm gövdeyi saran ve sarkmayan bez ile çocuklar daha rahat hareket edebiliyor.

    Türkiye’nin İLK deterjanlı temizlik kağıdı FAMILIA’dan – Ar-Ge’de çapraz kategori çalışmaları ile kağıt havlu ile deterjanı bir araya geliyor. Geliştirilen deterjanlı kağıt havlu ile mutfakta ve banyoda farklı yüzeyleri, ayrı ayrı bez kullanmak zorunda kalmadan temizlik imkanı sağlıyor.

    Hayat Kimya sektörde fark yaratan yenilikçi vizyonu doğrultusunda Türkiye’nin sanayi gelişimine inovasyonla katkı sağlamaya ve teknolojik yatırımlarıyla sektöre öncülük devam ediyor.

    Hayat Kimya Hakkında:

    1987’de kurulan Hayat Kimya; hızlı tüketim sektöründe, ev bakım, hijyen ve temizlik kağıtları kategorilerinde faaliyet gösteriyor. Temizlik kağıtları kategorisinde Papia, Familia ve Focus, ev bakım ürünleri kategorisinde Bingo, hijyenik ped kategorisinde Molped, bebek bakım ürünleri kategorisinde Molfix, yetişkin bezi kategorisinde Joly ile Evony markalarını tüketicilerle buluşturan Hayat Kimya, Türkiye ve uluslararası organizasyonlarında 8.000’e yakın kişiye istihdam sağlıyor.

    Türkiye’nin ardından Mısır, İran, Cezayir, Rusya ve Nijerya’da olmak üzere 6 ülkede üretim tesisleri, Fas, Bulgaristan, Pakistan ve Kenya’da satış dağıtım şirketleri ile faaliyet gösteren Hayat Kimya, ayrıca 5 kıtada 100’den fazla ülkeye ihracat yaparak, bölgesel konumunu güçlendirmeye, markalarını dünya çapında milyonlarca eve ulaştırmaya devam ediyor.

    İhracat performansı sayesinde, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) Türkiye’nin en büyük ihracatçıları sıralamasında 34. sırada, İSO’nun ilk 500 sıralamasında 49. sırada yer alan Hayat Kimya, 2015’te Ar-Ge Merkezi ile T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sektöründeki ‘En İyi Ar-Ge Merkezi’ ödülüne layık görülerek yenilikçi ürünler sunmaya devam ediyor. Çocuk bezi kapasitesiyle dünyanın 5. büyük markalı bebek bezi üreticisi ve temizlik kağıtları yatırımıyla ise Orta Doğu, Doğu Avrupa ve Afrika’nın en büyük temizlik kağıtları üreticisiyiz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.