DOLAR 32,3299
EURO 35,0649
ALTIN 2282,1
BIST 8988,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Haydar Yamaç: Üretim ve istihdam artmaya devam edecek

    Haydar Yamaç: Üretim ve istihdam artmaya devam edecek
    24.05.2017
    A+
    A-

    TÜİK, Nisan ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Buna göre; Türkiye genelinde konut satışları 2017 Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %7,6 oranında artarak 114 446 oldu.

    Yamaç Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Yamaç verileri değerlendirdi…
    Sektör, ekonominin lokomotifi olarak kendine bağlı 200’den fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmete talep yaratıyor. TÜİK tarafından açıklanan son verilere göre 2017 Nisan ayında gerçekleşen konut satış rakamları da sektörün büyümeye devam ettiğini gösteriyor. Konut satışları 2017 Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,6 oranında artarak 114 bin 446 oldu. Konut satış rakamları çok sevindirici, yatırımların, üretimin ve istihdamın artacağına inancımız tam. Ekonomi iç ve dış dinamiklerden kaynaklanan dalgalanmalardan etkilense de inşaat sektörünün 2017 yılında da büyümesine hız kesmeden devam edeceğini öngörüyorum.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.