DOLAR 32,3299
EURO 35,0649
ALTIN 2282,1
BIST 8988,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Hazine ile hisseli taşınmazların hissedarlarına satışı hızlandırıldı

    Hazine ile hisseli taşınmazların hissedarlarına satışı hızlandırıldı
    31.08.2017
    A+
    A-

    Hisseli hazine taşınmazlarının satışında tebligatlar gönderilmeye başlandı.

    Milli Emlak Genel Müdürlüğünce bürokrasinin azaltılması çalışmaları kapsamında Hazine ile hisseli taşınmazların satışına hız verildi. Bu satışlar ile imar uygulamaları sonucunda veya çeşitli nedenlerle Hazine ile hissedar olan vatandaşlarımızın tasarruf haklarındaki kısıtlamaların en kısa sürede giderilmesi amaçlanıyor.

    Hissedarlara doğrudan satış yapılmak üzere tebligatlar yoğun bir şekilde gönderilmeye başlanmış olup, satışa ilişkin tüm işlemlerin Defterdarlıklar tarafından tamamlanması ile satış işlemlerinin hızlandırılması sağlandı.

    Hazineye ait diğer taşınmaz satışlarında sağlanan imkanlar, hissedarlara yapılan satışlar için de geçerlidir. İşlemler sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan muaftır. Satışı yapılan taşınmaz, satışı takip eden yıldan itibaren 5 yıl süreyle emlak vergisine tabi değildir. Satışı yapılan taşınmazlardan katma değer vergisi alınmamaktadır.

    Ayrıca, vatandaşlarımızın satış bedelini taksitle ödenmeyi talep etmesi halinde;

    –  Bedelin en az dörtte biri peşin,

    –  Kalanı peşin ödemeyi izleyen en fazla iki yıl içerisinde,

    –  Eşit taksitlerle ve üçer aylık dilimler halinde ödeyebileceklerdir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.