DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Hazreti Akdemir: 2017’de doğru lokasyonda olan ofisler satıldı

    Hazreti Akdemir: 2017’de doğru lokasyonda olan ofisler satıldı
    04.01.2018
    A+
    A-

    Aksun İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hazreti Akdemir, 2017 yılında ofis piyasasında yaşanan durgunluğun, yatırımların yavaşlamasının yanı sıra projelerin firmaların ihtiyaçlarına uygun geliştirilmemesinden kaynaklandığını belirtti. Akdemir, doğru lokasyonda geliştirilen ofislerin ise satıldığını vurguladı. Türkiye‘nin en büyük ofis projesi Business İstanbul‘u ihtiyaçlara yönelik geliştirdikleri için firma olarak başarılı bir yıl geçirdiklerini söyleyen Akdemir, projenin ilk etabındaki 500 bağımsız ofisin 490‘ının satışını tamamladıklarını belirtti. Akdemir, projenin 2. etabına yönelik 2018 satışlarında da başarılı olacaklarını ifade etti.

    Aksun İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hazreti Akdemir, ofis piyasasında yaşanan durgunluğun önemli bir nedeninin lokasyon sorunundan kaynaklandığını belirterek, 2017 yılında satışı yapılan ofislere bakıldığında tamamının doğru lokasyonlarda olduğunun gözlemlendiğini kaydetti. Bu projelerden biri olan, 1.5 milyar TL yatırımla hayata geçirdikleri Business İstanbul‘un Göztepe E–5 üstündeki özel lokasyonu ile öne çıktığını belirten Akdemir, 2017‘de satışların başarıyla tamamlandığını, 1. etapta yer alan 500 ofisin tamamına yakınının satıldığını söyledi.

    Ofis projeleri geliştirilirken dikkat edilmesi gereken bazı önemli kriterler olduğuna değinen Akdemir, bu kriterlerin başında gelen lokasyonun yanı sıra bina içinde hızlı ulaşım sağlayan asansör sisteminin yeterli sayıda olması, ihtiyaçları tam kapasite karşılayacak düzeyde otopark alanına yer verilmesi ve düşük aidat imkanının diğer kriterler olduğunu vurguladı. Ofis projelerinde yaşanan durgunluğun ekonominin normalleşmeye başlaması ve yatırımların yeniden ivme kazanmasına paralel olarak yeniden hızlı bir gelişim sürecine gireceğini de söyleyen Akdemir, “Ancak yatırım planlaması yapılırken, firmaların ihtiyaçları mutlaka gözetilmeli“ uyarısını yaptı.

    İSO 500 firmalarının tercihi

    Akdemir, 2018‘e girerken Business İstanbul‘un 2. etabının inşaatına başlayacaklarını ifade ederek şunları kaydetti: “2017 yılında gösterdiğimiz başarılı performansı 2018 yılında da tekrarlayacağız. Business İstanbul‘un 550 bağımsız ofisten oluşan 2. etabının inşaatına başlamak üzereyiz. Projemiz başlangıç aşamasından itibaren yatırımcısına kazandıran ofis projelerinin başında geliyor. 16,5 yıl olan yatırım geri dönüş süresiyle firmalara önemli bir avantaj sağlıyoruz.  Business İstanbul, özellikle İSO 500 firmaları tarafından tercih edilen bir proje. Bazı yatırımcılar avantajlı buldukları ofis projelerini satın alarak kiraya veriyor, sonrasında talep edilen yüksek kira bedelleri nedeniyle bazı projelerde ofis katları uzun zaman boş kalıyor. Business İstanbul ise firmaların ihtiyaçları doğrultusunda her bakımdan özel avantajlar sağladığı için firmalar kiracı olmayı değil, malik olmayı tercih ediyor.“

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.