DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Hazreti Mevlana’yı Uluslararası anma törenleri başladı

    Hazreti Mevlana’yı Uluslararası anma törenleri başladı
    08.12.2017
    A+
    A-

    Hz. Mevlana’nın 744. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri, Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve çok sayıda davetlinin katılımıyla Şems-i Tebrizi Türbesi ziyareti, “Kardeşlik Yürüyüşü” ve çok sayıda serginin açılışı ile başladı.

    Konya’da her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen Hz. Mevlana’nın 744. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri başladı. Bu yıl etkinlikler Şems-i Tebrizi Hazretlerinin türbesinin ziyaret edilmesiyle başladı. Buradaki etkinliğe Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdüssettar Yarar, Mevlana’nın 22’nci kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru, protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

    KARDEŞLİK İÇİN YÜRÜNDÜ

    Protokol üyeleri ile vatandaşlar daha sonra Konya Valiliğinden başlayıp Mevlana Meydanı’na kadar “Kardeşlik Yürüyüşü” gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından meydanda Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Bölüğü tarafından bir konser verildi. Ardından Mevlana Müzesindeki Dergah Semahanesinde çocuk semazenler tarafından sema ayini icra edildi. Sema ayininin sonunda Semazenbaşı Fahri Özçakır bir Mevlevi geleneği olan “Gülbang Duası”nı okudu.

    HZ. MEVLANA SEVGİYİ, BARIŞI VE KARDEŞLİĞİ TEMSİL EDİYOR

    Vali Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan ve NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker daha sonra Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından kurulan çadırı ziyaret etti. Başkan Akyürek, Hz. Mevlana’nın sevgiyi, barışı ve kardeşliği temsil ettiğini belirterek, 744. Vuslat Yıldönümü Törenlerinin vurgusunun da bunlara yönelik olduğunu söyledi. Bu seneki temanın ‘Kardeşlik Vakti’ olduğunu hatırlatan Başkan Akyürek, “İslam ümmetinin, tüm insanların birlik ve beraberliğine, dostluğuna vurgu yapan bir başlık. Ülkemizde kardeşliğin hakim olmasını dileme yönü de var. Programlar için emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

    ETKİNLİKLER MEVLANA KÜLTÜR MERKEZİNDE DEVAM ETTİ

    Vali Canbolat, Başkan Akyürek ve Cumhuriyet Başsavcısı Tezcan daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan İrfan Kültür Merkezi’ndeki Mevlana ve Mevlevilik Konulu Kitaplar Sergisi, Geçmişten Günümüze Şeb-i Arus Fotoğrafları Sergisi ve Geleneksel Sanatlar Sergisinin açılışını yaptıktan sonra İrfan Kültür Merkezi’nde incelemelerde bulundular. Vali Canbolat, Başkan Akyürek ve Cumhuriyet Başsavcısı Tezcan son olarak Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan Atölye Çalışmaları, Sanat Ocağı, Mevlevihaneler ve çeşitli konulardan oluşan sergi açılışlarını gerçekleştirdi. Protokol üyeleri kurdele kesiminden sonra sergileri tek tek gezerek yetkililerden bilgi aldı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.