DOLAR 32,5993
EURO 34,8274
ALTIN 2495,983
BIST 9467,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Helal Expo ve Helal Zirvesi başladı

    Helal Expo ve Helal Zirvesi başladı
    30.11.2018
    A+
    A-

    Dünya Helal Zirvesi 2018 ve 6. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Fuarı kapılarını açtı. Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İslam Ülkeleri Standartları ve Metroloji Enstitüsü, (SMIIC) İslam Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) ve Discover Events işbirliğinde, Yenikapı’daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde 29 Kasım-02 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek fuarın açılışına, ünlü sanatçı Yusuf İslam da katıldı.

     Dünya Helal Zirvesi 2018 ve 6. İslam İşbirliği Teşkilatı (İTT) Helal Expo Fuarı, Dünya Helal Zirvesi Konsey Üyesi Emre Ete, Uluslararası İslami Fıkıh Akademisi, Bilgi ve Halkla İlişkiler Direktörü Mohamed Basher M. Amdulmuhsen Haddah, İslami Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) Genel Direktörü Dr. El Hassane Hzaine, Filistin Milli Ekonomi Bakanı Abeer Odeh, İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Saad Bin Othman Al-Kasabi, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati’nin konuşmaları ile başladı.

    Dünya Helal Zirvesi Konsey Üyesi Emre Ete, açılış konuşmasında fuar ve zirvenin doğmasına ve büyümesine sahip çıkan herkese teşekkürlerini sunarak, “Helalin sıhhat, saffet, iffet ve izzet olduğunu tüm dünyada temsile devam edeceğiz. Ömrümüz yettiğince tüm müslümanların ortak bir gayede buluşmasına hizmet etmek adına her yıl bir adım daha öteye taşıyacağız” dedi.

    Uluslararası İslami Fıkıh Akademisi, Bilgi ve Halkla İlişkiler Direktörü Mohamed Basher M. Abdulmuhsen Haddah ise helal üretimin belirli standartlara göre yapılması gerektiğine dikkat çekerek “Helal üretim bir sorumluluktur ve standartlara göre yapılması gerekir. Helal kültürü boynumuzun borcudur. Helal kültürünün yaygınlaşması için çaba sarf ediyoruz” dedi.

    ‘Müslüman olduğum zaman dinimi ve nasıl ibadet edeceğimi öğrenmem gerekiyordu ve dinimi öğrenirken hata yapmak istemiyordum” diyen ünlü sanatçı Yusuf İslam ise konuşmasında, “2040, 2050’de dünya ne hale gelecek bilmiyoruz?” diyerek sadece kendimiz değil, çocuklarımız ve torunlarımız için de helal önemine değindi.

    Fuar hakkında….

    Helal Zirvesi 2018 ve 6. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Fuarı, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İslam Ülkeleri Standartları ve Metroloji Enstitüsü, (SMIIC) İslam Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) ve Discover Events işbirliğinde, 29 Kasım-02 Aralık 2018’de gerçekleşiyor. Yenikapı’daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen fuara, helal gıda, finans, turizm, kozmetik, tıp, kimya, ambalaj, makine, İslami yaşam ve tekstil-muhafazakâr moda gibi birçok sektörden, 30 ülkeden 350 firma. 80 ülkeden de ziyaretçi katılıyor.

     Dev organizasyon 80’i aşkın ülkeden on binlerce kişiyi ağırlayacak

    Uluslararası katılımcı ülke sayısının her geçen gün arttığı 6. İİT Helal Expo’nun yüzde 40’ını yabancı katılımcılar oluşturuyor. Afganistan, Ürdün, Arnavutluk, Endonezya, İran, Pakistan, Bangladeş, Hırvatistan, Cezayir, Fas, Filistin, Katar, Lübnan, Kosova, Malezya, Nijerya, Libya, İspanya, Hindistan, Güney Kore, Belçika, Hollanda, Avusturya, Fransa, İngiltere, Tayland ve Suudi Arabistan, bu katılımcıları oluşturan öne çıkan ülkeler arasında. 6. İİT Helal Fuarında, “ülke pavilyonları” çatısı altındaki şirketler, çoğunluğu gıda, gıda yan sanayi, kozmetik ve turizm sektörlerinden oluşan ürün ve hizmet gruplarını sergileyecek. Dünya Helal Zirvesi’nde ise bu yılda 100’e yakın akademisyenin katılımı ile helal sektörleri ile ilgili önemli konular değerlendirilecek.

     Katılımcılara özel B2B programı

    TC Cumhurbaşkanlığı himayesindeki 6. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Fuarı’nda, Ticaret Bakanlığı’nın sponsorluğunda ve Türkiye’nin önde gelen perakendeci birlikleri işbirliği ile profesyonel B2B programı da düzenlenecek.

    Organizasyonun düzenleyicisi Discover Events’in Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Ete, “Dünya Helal Zirvesi 2018’de 100’ü aşkın uluslararası konuşmacı olacak. Kırk binden fazla yerli ve yabancı ziyaretçi bekliyoruz. Programla tüm dünyadan gelecek profesyonel satın almacılar ve fuar katılımcıları arasında ticari işbirliklerine vesile olup sektöre önemli katkılar sağlamış olacağız” derken, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Helal Akreditasyon Kurumu’nun kurulduğunu hatırlattı ve Türkiye’nin helal konusunda merkez olma potansiyeline de dikkat çekti.

    KISA KISA

    • İİT Helal Expo Fuarında Türkiye, Ortadoğu, Orta ve Batı Avrupa, Balkanlar ve Afrika başta olmak üzere tüm dünyadaki hedef pazardan 500’den fazla satın alma profesyoneli yer alacak.
    • Dünyanın en büyük helal fuarında katılımcılar, 4 trilyon Dolar hacmi bulunan helal sektöründeki ticari payını artıracak. Helal ticaret 4 trilyon Doları aşıyor ve önümüzdeki 5 yıl içinde yıllık yüzde 5-10 oranında artması bekleniyor. 4 trilyon Dolarlık sektörün 2 trilyon Doları finans, 1 trilyon Doları gıda, 250 milyar Doları turizm, 750 milyar Doları da diğer sektörlerden oluşuyor.
    • Uluslararası akademisyenler, kamu ve özel sektör temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşen konferans programında sektör ile ilgili son gelişmeler yer alacak. Ayrıca bakanlıklar, belediyeler, ilgili kamu kurumlarının stantlarına birebir ziyaretler yapılacak.
    • Helal sertifikası bulunan gıda firmaları, sertifikası olmayan fakat helal piyasasının potansiyelin farkında olan ve kendisini bu sektörde tanıtmak isteyen firmalar 6. OIC Helal Expo fuarında vitrine çıkacak.

    KATILIMCI PROFİLİ:

    Yiyecek&içecek, gıda işleme makineleri, ambalaj&paketleme, HORECA, kozmetik&kişisel bakım, ilaç&ilaç ürünleri, bayilik, lojistik firmaları, eğitim, helal turizm, sağlık turizmi, İslami finans, tekstil&muhafazar moda, yayıncılık, helal belgelendirme, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları, medya.

    Hangi ülke hangi sektörle fuara katılıyor?

    Malezya: Kozmetik, gıda, finans; Endonezya: Gıda, turizm; Kosova: Gıda (et-tavuk-işlenmiş ürün); Afganistan: Gıda ve tarım; Hindistan: Kozmetik, tekstil, İngiltere: Finans, tekstil; Avusturya-Fransa: Gıda-sertifikasyon; İspanya: Turizm; Belçika: Gıda; Pakistan: Finans, turizm, kozmetik, tekstil

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.