DOLAR 32,3782
EURO 35,0264
ALTIN 2326,537
BIST 9142,4
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Helikopter dünyasının en iyileri Kaan Air ile İstanbul Airshow’da

    Helikopter dünyasının en iyileri Kaan Air ile İstanbul Airshow’da
    20.09.2018
    A+
    A-

    Dünyanın önde gelen helikopter üreticilerinin “exclusive” distribütörü olan Kaan Air, Leonardo Helicopters’in hız, menzil ve yolculara sağladığı konfor ile öne çıkan sıradışı modellerini İstanbul Airshow’da, sergileyecek.

    Yurtiçi ve yurtdışından havacılık tutkunlarını bir araya getiren İstanbul Airshow, 12’nci kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. İstanbul’da yeni Havalimanı’nın açılmasıyla birlikte belki de son kez Atatürk Havalimanı’nda düzenlenecek olan İstanbul Airshow, 27-30 Eylül 2018 tarihlerinde gerçekleşecek.

    Bu yıl 12.’cisi düzenlenen Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanları fuarı, bölgenin en büyüğü olarak havacılıkta dünya çapında en son teknolojik gelişmeler ile ekipmanları ilgilileriyle buluşturuyor.

    16 büyük boy helikopteri hangarlama kapasitesi ile Türkiye’nin ilk ve tek “Büyük Heliport” lisansına sahip olan Kaan Air İstanbul Airshow’da Leonardo Helicopters’in en gözde modellerini sergileyecek.

    AW139

    Leonardo Helicopters’in orta sınıf, çift motorlu yeni nesil helikopteri sınıfının en güçlüsü. AW139, en iyisini isteyenler için en zor gereklilikleri karşılamak üzere tasarlandı. Maksimum kalkış ağırlığı 7 ton olan 15 yolcu kapasiteli AW139 helikopteri; menzili, sürati, yolcu kabin genişliği ve sunduğu konfor ile bütün diğer orta sınıf çift motorlu helikopterleri geride bırakıyor. Dünyada mevcudu 1000’e yaklaşan AW139 helikopteri, HEMS, SAR, VIP taşımacılığının yanı sıra yaygın olarak OFFSHORE görevlerinde de yer almakta olup, mevcut AW139 helikopterlerinin yüzde 40’ı petrol platformlarına personel ve malzeme taşıma görevlerinde kullanılmaktadır.

    Güvenlik ve performans kriterlerini tanımlayan uçuşa elverişlilik standartlarından JAR/FAR 29 sertifikasına sahip AW139’u sektörün öncüsü konumuna getiren özellikleri; orta sınıf, çift motorlu, 5 palli rotor sistemi ile sıcak iklim şartlarında ve yüksek irtifa gibi zorlu uçuş koşullarında en üstün performansı sağlıyor olmasıdır.

    İleri teknoloji Honeywell Primus Epic entegre avionik sistemi ve 4 eksenli Oto Pilot Uçuş Kontrol Sistemi ile donatılmış AW139, yolculara ve kullanıcılara orta sınıf, çift motor helikopterler içerisinde en geniş kabin ve konforu sağlıyor. Türkiye’de de önemli bir pazar payına sahip olan AW139, İstanbul Airshow’da ziyaretçilerin ilgi odağındaki helikopterlerin başında geliyor.

    AW169

    AW169, son nesil teknolojilerle donatılmış, 4.8 ton maksimum kalkış ağırlığına sahip, beş palli rotor sistemi ve çift motoruyla dünyanın en modern hafif-orta sınıf helikopteri olma özelliğini taşıyor. Avrupa, Orta Doğu, Asya, Avustralya ve Güney Amerika’daki 30’dan fazla müşterinin kullanımında olan AW169 bugüne kadar yaklaşık 30 ülkeden EMS, offshore taşımacılığı, VIP taşımacılık operasyonlarında kullanılmak üzere sipariş almış bulunuyor.

    AW169, 8 yolcu ve 2 pilot ile birlikte VIP, HEMS, SAR, gözlem, gözetleme, özel harekât ekibi taşımacılığı, terörle mücadele ve diğer suçlara karşı havadan operasyon görevlerinde kullanılıyor. En zorlu operasyon şartlarında çok yönlü kabiliyet için performans sıralamasında sınıfında lider olan AW169, özellikle İskandinavya’daki, EMS ve OFFSHORE ulaşım operasyonlarındaki başarılarıyla adından bahsettiriyor.

    Leonardo Helicopters üretimi tüm modellerin tamamına entegre edilebilen, Norveç Polis Teşkilatının helikopterlerinde çok etkin olarak kullanılmakta olan ve tüm havacılık tutkunlarının ilgisini çeken AW169 “Görev Konsolu” da İstanbul Airshow 2018’de sergilenecek.

    AW119 Kx

    Tek motorlu, hafif helikopter sınıfında en büyük kabin hacmine sahip olan pilotlarla beraber 8 koltuk kapasitesine sahip AW119 Kx, verimlilik ve üstün uçuş karakteristiğinin yanı sıra performansı ve yüksek sürati ile İstanbul Airshow’da bir başka öne çıkan model olacak.

    Son teknoloji ürünü Garmin G1000HTM “glass cockpit” ile donatılmış olan AW119 Kx pilotların yorgunluğunu azaltan, uçuşun her anında eşsiz durumsal farkındalık sağlamak amacıyla tasarlanmıştır.

    Sektörünün lideri konumundaki son teknoloji ile donatılmış helikopterleri iş dünyasına sunan Kaan Air’in portföyünde yeni nesil üstün performans özellikleriyle AW119 Kx, AW109 Trakker, AW109 Grand New, AW169, AW139 ve AW189 da yer alıyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.