DOLAR 32,5232
EURO 34,9966
ALTIN 2431,558
BIST 9804,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Hemad Javadzade’nin Türkiye‘de ilk kişisel sergisi

    10.01.2018
    A+
    A-

    ‘Yersiz Zaman’ genç bir İranlı sanatçı olan Hemad Javadzade “nin Türkiye ‘de ki ilk kişisel sergisi olması özlediğini taşıyor. Sergi Galeri Diani’de 10 Şubat- 3 Mart 2018 tarihleri arasında izleyicilerin beğenisine sunuluyor.

    Hemad Javadzade her ne kadar “Resim benim için sanki başka bir dünyaya açılan bir kapı, gerekçilikten gerçeküstücülüğe hep kaçmışımdır’ dese de yapıtlarında son derece gerçekçi ögelerden yola çıkarak gerçeküstü bir dünya kuruyor. Örneğin uzaktan dörtnala koşan bir at olarak gördüğünüz figüre yakınlaştıkça üstüste yığılmış insan iskeletlerinden oluştuğunu kavrıyorsunuz. Yapıtlarında son derece güçlü bir yetkinlikle kullandığı insan ve hayvan anatomisini kendi gerçeküstü anlayışıyla abartıp değiştiriyor. Batılı sanatçılar gibi yol alırken aynı zamanda doğduğu büyüdüğü coğrafyanın nesnelerini mitlerini, duygusallığını ve hatta tekniklerini kullanarak doğu ile batı arasında geçiş sağlıyor. Son derece incelikle işlenmiş yapıtlarında izleyiciyi gerçeklerden alıp kendi dünyasına götürüyor sanatçı.

    Bu sıradışı sergide tual üzeri akrilik yapıtlar olduğu gibi kağıt üzerine mürekkep bir çok yapıt izleyiciye sunuluyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.