DOLAR 32,5705
EURO 34,7415
ALTIN 2410,227
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Her tarife uygun Tel peyniri ile yaratıcılığınızı konuşturun

    Her tarife uygun Tel peyniri ile yaratıcılığınızı konuşturun
    07.01.2020
    A+
    A-

    Yöreye göre “civil”, “çeçil”,”saçak” ya da “çekme peynir” olarak adlandırılan tel peyniri, Muratbey’in inovatif yorumuyla sağlıklı bir lezzete dönüşüyor. Muratbey’in Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirdiği, daha hijyenik özgün üretim teknolojisi ile ürettiği Tel peyniri, daha az yağlı ve yüksek kalsiyumlu olma özelliğiyle her öğüne eşlik ediyor

     

    Kendi geliştirdiği üretim teknolojisi ile Anadolu’nun sevilen tel peynirini yeniden yorumlayan Muratbey, herkesin damak zevkine uygun, sağlıklı bir atıştırmalıkla 7’de 70’e herkese tel peynirini yeniden sevdiriyor. Yağlı sütten işlendiği için lezzeti artan buna karşılık tuzu ve yağı muadillerine göre daha az, proteini bol olduğundan özellikle beslenmesine dikkat edenlerin favorisi olacak Muratbey Tel Peyniri; kahvaltılardan ara öğünlere, salatalardan makarnalara, her yemeğe eşlik eden yapısı ve kıvamı ile yaratıcı menüler hazırlamanıza da yardımcı olacak.

     

    Protein, fosfor ve kalsiyum deposu

    Gerek formu gerek kıvamı gerekse de az yağlı olmasıyla çocuktan yaşlıya herkesin gün boyu keyifle tüketebileceği Muratbey Tel Peyniri, 100 gramında 28 gram protein içeriyor. Bu miktar bir yetişkinin günlük ihtiyacı olan proteinin yüzde 56’sını tek başına karşılayabiliyor. Günlük kalsiyum ve fosfor ihtiyacının da yüksek oranda karşılanmasına yardımcı olan Muratbey Tel Peyniri trans yağ, tatlandırıcı ve gluten içermiyor.

     

     Muratbey Tel Peyniri ile Trabzon Usulü Mıhlama

    Malzemeler:

    200 gr. Muratbey Tel Peyniri

    200 gr. Muratbey Tereyağı

    4 yemek kaşığı mısır unu

    1 su bardağı su

    Bakır sahan (varsa)

     

    Hazırlanışı: Tavada Muratbey tereyağını birkaç dakika eritin. Mısır ununu ekleyin ve rengi dönene kadar, sürekli karıştırarak kavurun. Soğuk suyu, karıştırmaya devam ederek ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altı kısın ve 8 dakika daha pişirin. Üzerine yavaş yavaş Muratbey Tel Peynirini ilave edin. Eriyen peynir, tereyağlı mısır unu ile birleşecektir. Arzu edilirse üzerine eritilmiş Muratbey tereyağı dökerek, sıcak olarak servis edin.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.