DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Her yıl 40 milyon pet şişe Decathlon Quechua polarlarla yeniden hayat buluyor

    Her yıl 40 milyon pet şişe Decathlon Quechua polarlarla yeniden hayat buluyor
    20.02.2019
    A+
    A-

    Tasarımdan üretime, ulaşımdan dağıtıma tüm süreçlerde çevresel bir yaklaşım izleyen Decathlon, tüm dünyada spor tutkusunu yaymaya devam ederken sporseverlere de çevre dostu ürünler sunuyor. Pet şişelerin geri dönüştürülmesiyle üretilen özel polarlar gibi pek çok çevre-dostu ürünü bulunan Decathlon, her geçen yıl ekolojik etiketli ürünlerin sayısını da arttırıyor.

    40 yıldan uzun süredir sporu herkese ulaşılabilir kılmak için çalışan Decathlon’un çevreye duyarlılık ve sorumluluk en önemli değerlerinin başında geliyor.

    39 ülkede 82.000’den fazla çalışanı ve 1353 mağazası bulunan ve Türkiye’de 34 mağazasıyla hizmet veren Avrupa’nın en büyük spor perakende zinciri Decathlon; sürdürülebilirlikle ilgili projelerine devam ederken, üretimdeki çevresel etkileri azaltmak ve sporseverlere çevre dostu ürünler sunmak için de çalışıyor.

    Ürünlerinde kullanılan malzemelerden, mağaza tasarımlarına, üretim tesislerinden tedarik sürecine kadar ekolojik ve sürdürülebilir bir yaklaşım benimseyen Decathlon, çalışanları ve müşterilerine çevre bilincini aşılamak için pek çok farklı etkinlik gerçekleştiriyor.

    Pet şişelerin geri dönüştürülmesiyle üretilen özel polarlar gibi pek çok çevre-dostu ürünü bulunan Decathlon, her geçen yıl ekolojik etiketli ürünlerin sayısını da arttırıyor.

    %100 geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilen Quechua Forclaz 50 polarlar, Quechua ürün müdürünün öncülük ettiği bir projeyle hayata geçtiğinden bu yana, her yıl bu polarların üretimi için 40 milyona yakın plastik şişe geri dönüştürülüyor! Decathlon, plastik şişeleri geri dönüştürüyor ve polarlar bu geri dönüştürülmüş ipliklerden üretiliyor.Bu sayede atık madde üretimi 1367 ton azaltılırken, %43 oranında su tasarrufu, %58 oranında enerji tasarrufu sağlanıyor ve karbondioksit üretimi de %54 oranında azaltılıyor!

    Quechua ürün müdürü : “Evet, işimiz üretim, ancak ürünlerimizin ve üretim süreçlerimizin çevre üzerindeki etkilerinin bilinciyle hareket ederek, çevreyle duyarlı yaklaşımlar geliştirmeye odaklanıyoruz. Doğa sporları markamız Quechua’nın Forclaz 50 polarının çevresel etkinlerini azaltmak için yola çıktığımızda, hem ürününün bileşenlerini hem de fabrikada üretim süreçlerini değiştirmekle işe başladık. Tüm dünyada en çok satan ürünlerimizden biri olan Forclaz 50 poları tercih eden sporseverler, artık trekking ve hikingsırasında doğayı koruduklarının da bilincinde olacaklar.” diyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.