DOLAR 32,327
EURO 35,0808
ALTIN 2299,974
BIST 8987,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Heritage İstanbul 7.236 ziyaretçi ve 79 katılımcı firmayı ağırladı

    Heritage İstanbul 7.236 ziyaretçi ve 79 katılımcı firmayı ağırladı
    09.05.2017
    A+
    A-

    Türkiye’de restorasyon, arkeoloji ve müzecilik teknolojilerini aynı çatı altında buluşturan tek fuar olan HERITAGE İSTANBUL, 27-29 Nisan 2017 tarihlerinde Hilton İstanbul Convention & Exhibition Center’da 7.236 ziyaretçi ve 79 katılımcı firmayı ağırladı.

    T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü desteği ile TG EXPO tarafından organize edilen HERITAGE İSTANBUL, Kültürel Miras eğitimi-yönetimi, envanterde yeni yöntemler, sergileme ve teşhirde yeni araçlar, arkeoloji, restorasyon ve müzecilik teknolojileri ana başlıklarında gerçekleştirildi. Fuar üç gün boyunca eş zamanlı konferanslarla dünyadan ve Türkiye’den ulusal ve uluslararası duayenleri, kurum temsilcilerini ve uzman akademisyenlerden oluşan yaklaşık 87 ünlü konuşmacıyı ağırladı.

    TG Expo olarak önümüzdeki dönemde gerek yurt içi gerekse yurt dışında “Kültür Mirası” konulu projeler gerçekleştireceklerini belirten TG Expo Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Akyıldız, “TG Expo olarak 2008 yılından beri uluslararası fuarcılıkta edindiğimiz tecrübe ile uluslararası standartları Türkiye’ye getirmek amacıyla bu yıl yurt içi fuarcılık sektörüne giriş yaptık. Portföyümüze aldığımız fuarlar arasında Heritage İstanbul gibi kültürel mirasa sahip çıkan ve bu bilincin ülkemizde gelişmesine imkan veren bir fuarın olması gerçekten gurur verici. 2015 yılında düzenlenen ilk Heritage Fuarı 975 m² alanda, 68 firma ve 48 konuşmacının yanı sıra 6 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladı. Bu yıl fuar daha da büyüdü. 1800 m² alanda, kurumsal, sivil toplum kuruluşu ve özel sektörden 79 katılımcı, miras sohbetleri de dahil olmak üzere 87 konuşmacı ve 7.236 ziyaretçiyi ağırladık. Kültürel mirasın korunması konusunda fuarların önemi gerçekten çok büyük. TG Expo olarak uzun yıllar Heritage İstanbul Fuarı ile bu sektörün gelişimine destek vermeye devam edeceğiz. Ayrıca 2017 ve 2018 yıllarında Heritage konusunda yepyeni projeleri hayata geçireceğiz. 2018 yılında Heritage Awards ödüllerimiz olacak. Bunun yan sıra Türkiye’nin Heritage platformunu uluslararası alana taşımak istiyoruz. 2018 yılı içinde Abudabi’de Müzecilik ve Sergileme Teknolojileri, İskenderiye’de ise Heritage Alexandria adı altında Kütüphane ve Arşiv Teknolojileri fuarları planlıyoruz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.